Súlyosan megégett két ember egy budapesti gyógyszergyárban - mutatjuk a megrázó részleteket

Vágólapra másolva!
Hétfőn reggel egy budapesti gyógyszergyárhoz hívták a mentősöket és a tűzoltókat, ugyanis a gyár egyik épületében robbanás történt. Ahogy azt megtudtuk, két ember sérült meg súlyosan, égési sérülésekkel vitték őket kórházba. Mindkét férfinak kegyetlen fájdalmai lehetnek.
Vágólapra másolva!

Az Egis Gyógyszergyár egyik épületében szeptember 23-án reggel robbanást hallottak az emberek. Mint kiderült, 

 az egyik hatóanyag gyártása közben az egyik oldószer meggyulladt.

 A tüzet az ott dolgozók oltották el. 

LAB_6543
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A gyógyszergyár azt közölte, hogy nem került veszélyes anyag a környezetbe.

A balesetben két embert sérült meg, őket kórházba kellett vinni. 

Ahogy azt a mentősöktől megtudtuk, két férfit láttak el, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Fájdalomcsillapítás és a protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállították.

Ahogy azt megírtuk, a detonációnak óriási hangja volt.  

LAB_6539
A robbanás helyszíne
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A mentősök mellett a tűzoltók is kiérkeztek, a Katasztrófavédelem pedig azonnal lezárta az érintett helyszín környékét közel 100 méteres sugarú körben. 

Az Origo a rendőrségtől megtudta, hogy büntetőeljárásban vizsgálják az eset körülményeit.

Frissítés:

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. Keresztúri közben az MTI-nek közleményt küldött, amelyben azt írják: a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer gyulladt meg, aminek következtében ketten megsérültek. A helyszínre a vállalat létesítményi tűzoltói és más mentőegységek is érkeztek. Hozzátették: a baleset körülményeit szakembereik a hatóságokkal együtt jelenleg is vizsgálják, az érintett személyek orvosi ellátása még tart. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy a mobil laborjuk méréseket végzett a helyszínen és megállapították, hogy az üzemi területen kívül nincs veszélyes vegyi anyag a levegőben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!