Már honvédségi helikoptert is bevetettek az árvízi védekezésben, kiderült, miért

honvédség, H-145-ös honvédségi helikopter
Már a H145-ös honvédségi helikoptert is bevetették a védekezésben, a feladata, hogy az árlefolyást vizsgálja, segítsen a felderítésben és légi felvételeket készítsen. A kétéltű járművek bevetését is parancsba adták, ha valahol átszakadna a gát és szükség lenne rájuk.
Vágólapra másolva!
Legyen szó elszigetelt területekről, magaslatokról vagy nehezen megközelíthető helyekről, a honvédségi helikopterek levegőből csörléssel mentenek életet, szállítanak homokzsákokat és erősítik meg a töltéseket.
Vágólapra másolva!

Már a H145-ös honvédségi helikoptert is bevetették az árvízi védekezésben, a feladata, hogy az árlefolyást vizsgálja, segítsen a felderítésben és légi felvételeket készítsen – tájékoztatott Dömötör Csaba a közösségi oldalán, ahol arról is szólt, a kétéltű járművek bevetését is parancsba adták, ha valahol átszakadna a gát és szükség lenne rájuk.

Mindenki a gátakon védekezik

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az árvízi védekezésben más honvédségi helikoptereket is bevetettek, a honvédelmi miniszter kedden jelentette be, hogy 

kiemelkedő szerepet vállalnak majd a következő napokban a H145M és H225M típusú helikopterek, amelyek tökéletes segítőink lehetnek a természeti katasztrófák idején, a mentési és védekezési munkálatokban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán közölte, hogy legyen szó elszigetelt területekről, magaslatokról vagy nehezen megközelíthető helyekről, a honvédségi helikopterek levegőből csörléssel mentenek életet, szállítanak homokzsákokat és erősítik meg a töltéseket. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!