Itt van Karácsony Gergely újabb csúfos bukása

Vágólapra másolva!
Budapesten egyre nő a kifizetőhelyek száma, miközben Karácsony Gergely korábban beígért programjai nem valósulnak meg. Továbbra sincs működő bérlakásprogram, a Fővárosi Lakásügynökséggel pedig hatalmasat bukott a kudarcpolgármester.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely öt éve ígérgeti a bérlakásprogramot Budapesten, fél éve meg is valósult valamilyen formában, az eredmény viszont teljes bukás: eddig összesen három lakásba költözhettek be a bérlők. Ez volt a program, amellyel Karácsony enyhíteni akarta a Budapesten tapasztalható lakhatási krízist. Olyan tulajdonosokat kerestek, akik az önkormányzaton keresztül szívesen adnák bérbe lakásukat. 

Mindezt Karácsony az elmúlt 30 év legnagyobb szabású programjának nevezte. Szerinte elvárható a programtól, hogy a lakásigénylők a piaci árhoz képest akár 30 százalékkal olcsóbban juthassanak albérlethez. A baloldali főpolgármester évekig tartó háttér-előkészítő munkáról beszélt márciusban, ezzel magyarázta bizonyítványát a kampány küszöbén, nehogy valakinek szemet szúrjon ötéves semmittevése.

Szentkirályi Alexandra szerint 

három lakást sikerült kiadni az összesen 140 ezer Budapesten kiadható lakásból, ez egyenlő a nullával. A fővárosiaknak nagy szükségük lenne egy olyan megoldásra, amely valóban képes kezelni a lakhatási problémákat. Karácsony Gergely helyettese beismerte, hogy a lakhatási programjuk teljes kudarc. Sajnos ez is csak egy hangzatos pótcselekvésük volt".

 

Bármibe belefogott, eddig csak felháborodást keltett a Budapestet csődközelbe kormányzó főpolgármester, pedig öt évvel korábban egy értekezésében „szentül esküdözött”, hogy amennyiben ő lesz Budapest első embere, rendet vág a fővárosi lakhatási kérdésben. Azt mondta, megfékezi majd a budapesti albérletárak drasztikus szárnyalását, és az önkormányzati bérlakásszektor hathatós növelésével megszünteti a lakhatási válságot is. A főpolgármester nemhogy az albérletárakat nem törte le, de valójában semmit nem tett rendbe - írja a Metropol.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!