Magyar Péter szerint tangózott, amikor fiatal lányokat zaklatott, a telefon ellopását és a tulajdonos megverését nem merte letagadni

radnaimárk, magyarpéter
Radnai és Magyar a luxusszórakozóhelyen.
Fotó: TV2 képernyőfotó
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt nevezték ki az MSZMP-s múlttal rendelkező férjét annak az OVB-tagnak, aki a Klubrádió jogi képviselője volt, most pedig Magyar Péternek adott igazat a Mandiner ellen indított perben, mint bíró. Uzsoky Ágnes bíró a Mandiner ellen indított perben a baloldali politikus javára ítélt első fokon. Magyar Péter olyan érveket hozott fel a tárgyaláson, miszerint Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, a Mandiner tisztelt jogi képviselőinek is.
Vágólapra másolva!

A Mandiner arról ír, hogy Magyar Péternek adott igazat a Fővárosi Törvényszék első fokon a lap ellen indított perben. Az ügy bírája Uzsoky Ágnes volt, aki bírói kinevezése előtt még a Klubrádió jogi képviselőjeként járt el. 

Kommunista kapcsolatok a háttérben

A portál felhívja a figyelmet arra is, hogy

Uzsoky férje az a Szigeti Péter, aki Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt, 2006-ban lett az Országos Választási Bizottság tagja, és aki egyébként 1989-ben még az MSZMP KB Társadalompolitikai Osztályán dolgozott.

Tanúvallomás ellenére is Magyarnak adott igazat

A hétfői tárgyalás egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy nevezhető-e zaklatásnak, amit Magyar tett. A Mandiner egy tanú meghallgatását is indítványozta, aki alátámasztotta a lap (és a fél magyar sajtó állításait), de a bíró végül mégis Magyarnak adott igazat. A lap azt írta:

az általunk beidézett tanú arra is kitért, hogy látta, ahogy Magyar a szórakozóhelyen odasimul fiatal nőkhöz, fogdossa őket, akik ezután sikítva elszaladtak tőle. 

A bíró viszont az ítélet meghozatalakor ezt a vallomást úgy értékelte, szerinte a tanúvallomás nem igazolja, hogy történt zaklatás.

Szánalmasan magyarázkodott Magyar a tárgyaláson

Magyar olyan érveket vonultatott fel a tárgyaláson, miszerint Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, a Mandiner tisztelt jogi képviselőinek is. 

magyarpéter, szex, botrány
Bele-belelendült a táncba...
Fotó: Ripost

Így érvelt amellett, hogy szerinte miért nem zaklatás az, amit az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen tett. A politikus szerint a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése, „különböző kultúrákban, különböző táncok vonatkozásában, hogy mi számít zaklatásnak.” 

A Mandiner azt is írja, hogy Magyarral a tárgyalásra ellátogató riporterük készített egy rövid interjút. Móna Márk, a Mandiner munkatársa majd' egy percen keresztül azt kérdezgette Magyar Pétertől a bíróság folyosóján, hogy megütötte-e azt az embert, aki videózta őt az Ötkertben. Magyar nem merte tagadni, hogy nem ütött. 

A teljes anyag ITT olvasható el!

Mint megírtuk, jó ideje attól hangos a magyar sajtó, hogy Magyar Péter különböző luxus-szórakozóhelyeken akar barátnőt keresni magának, sok esetben erőszakos módon. Egész nyáron buliról bulira járt, valóságos bulibáróként viselkedett, ugyanis miután elérte, hogy európai parlamenti képviselő lett belőle, megfordult egy tinidiszkóban, ahol megütött egy férfit, és akinek ellopta a telefonját, majd a Dunába dobta. Mindezt azért csinálhatta, mert nem tetszett neki, hogy a férfi videóra vette, ahogyan ő kiskorú lányokat zaklat. Végül a biztonsági őrök dobták ki Magyart a helyről. Közben kiderült, hogy brüsszeli mentelmi joga mögé bújt, így nem lehet kihallgatni a Dunába dobott telefon miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!