Orbán Balázs: Nem szakmai vitája, hanem személyes problémája van Matolcsy Györgynek

Vágólapra másolva!
Csütörtökön a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kemény kormánykritikát fogalmazott meg a gazdaságpolitikai irányvonallal kapcsolatosan. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandinernek kifejtette, hogy az MNB elnökének nem szakmai, hanem személyes vitája van a a magyar gazdaságirányításért felelős miniszterrel.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön tartották a 62. Közgazdász-vándorgyűlést, ahol Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kemény kormánykritikát fogalmazott meg - írja a Mandiner. Magyarország gazdaságpolitikai útvesztésben van 2021-től – mondta a jegybankelnök.

Orbán Balázs, OrbánBalázs, háború, béke, NATO, interjú
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Orbán Balázs a Mandinernek reagált Matolcsy György kritikájára. 

A Magyar Nemzeti Bank elnökének nem szakmai problémája van, hanem régi időre visszanyúló személyes jellegű vitája áll fenn a magyar gazdaságirányításért felelős miniszterrel. Ez a személyes ellentét feloldhatatlannak látszik. Az ellentét sajnos valóban megterheli a magyar gazdaságot, de a jó hír az, hogy a vita legkésőbb jövő év március 3-án, a jelenlegi jegybankelnök mandátumának végével megszűnik. Addig már guggolva is kibírjuk”

 – fogalmazott Orbán Balázs.

"A dolog tartalmi részéről: 

Magyarország Kormánya továbbra sem adja fel azt a célját, hogy hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb országának egyike legyen. 

Az életminőség ugyanis összetett kérdés: azt szeretnénk, hogy nálunk legyen az egyik legjobb a közbiztonság, ne legyenek mindennaposak a terrortámadások, ne a migránsok uralják a köztereket, ki akarunk maradni a háborúból és a geopolitikai blokkosodásból, családbarát országot akarunk kiépíteni magunk körül és ki akarjuk tolni a határokon kívülre a gender-ideológiát, miközben a magyar kulturális életet soha nem látott mértékben fellendítjük.”

A miniszterelnök politikai igazgatója kiemelte: „azt szeretnénk, hogy a fiatalok és családosok az életkezdéshez sehol máshol nem látott segítséget kapjanak, a magyar gazdaság a régiós élbolyban maradva növekedjen, a magyar vállalkozások pedig tovább gyarapodjanak.”

Olyan országot szeretnénk, ahol mindenkinek van munkája, tisztes jövedelme, otthona és megtakarítása. Szép, tiszta, rendezett, magabíró országot szeretnénk, Magyarországot meg akarjuk őrizni a béke és a biztonság szigetének, egy oázisnak a liberális nihil közepén.

 Ilyen hely Európában sajnos egyre kevesebb van. 2030-ra még kevesebb lesz. Mi szeretnénk lenni az egyik kivétel. Ezt a célt pedig nem feladni kell, hanem minden nap keményen dolgozni érte. Reméljük, hogy az új jegybankelnök majd ismét partner lesz benne! – fogalmazott Orbán Balázs.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!