Orbán Viktor: Nagymaros megcsinálja!

Vágólapra másolva!
Nagymaroson, majd Kismaroson ellenőrizte szerda délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök az árvízvédelmi munkálatokat, Rétvári Bencével, a térség országgyűlési képviselőjével közösen - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

Emiatt Orbán Viktor szerda reggel az operatív törzs ülése után tájékoztatót tartott, melynek során elmondta, megkezdődött a védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, szerda hajnalban ugyanis belépett Magyarország területére az árhullám várhatóan legmagasabb vízszintje. Mostantól az a feladat, hogy kikísérjük az árhullámot a Lajtától le délre, amíg el nem hagyja Magyarországot Szerbia felé. Ez az időszak a legnehezebb a védekezésben.

Azóta a miniszterelnök Nagymarosra utazott. A miniszterelnöknek a vízügyesek és a katasztrófavédők azt jelentették, hogy Nagymarosnál rövid szakaszokon, bekötések lezárásánál van szükség homokzsákos zárásra. A védművek kiépítése folyamatos, az árvízvédelmi fal kiépítettsége 100 százalékos, jelenleg a mobilgát minőségellenőrzése és szivattyúk telepítése zajlik. A szivattyúk a lezárt belterületi csatornákból vezetik a vizet a Dunába. Kismaroson is folyamatosan zajlik a munka, eddig közel 100 ezer homokzsákot használtak fel, a védművek kiépítettsége 70 százalékos. A vízügyeseken kívül 600 katona, tűzoltó és önkéntes segíti itt a védekezést - hangzott el a miniszterelnöknek tett jelentésben.

Erről a Facebook-oldalán egy képet is megosztott:

Az áradásról látványos képek készültek, de az eseményeket percről-percre is közvetítjük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!