Hivatalos: már tetőzött a Duna Budapesten

Vágólapra másolva!
Az OVF tájékoztatása szerint tetőzött a Duna Budapesten és a mért legmagasabb vízállás 51 centiméterrel alacsonyabb volt, mint a 2013-as csúcsérték.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, ma tetőzik a Duna vízállása Budapesten. Itt vannak a legfrissebb adatok, így áll a Duna vízállása Budapesten.

A Duna 61 centiméterrel alacsonyabban tetőzött Budapestnél, mint 2013-ban 

- írta Magyarország Kormánya közösségi oldalán. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájákoztatása szerint ma, a hajnali órákban 830 centiméteres vízállásnál, a 2013-ban mért legnagyobb vízszinttől 61 centiméterrel elmaradva tetőzött a Duna.

Tetőzött a Duna vízszintje Budapesten. Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP)

A Duna Budapest alatti szakaszán Paksnál előreláthatólag vasárnap éjjel, Bajánál hétfőn este várható a folyó tetőzése, III. fokú árvízvédelmi szintet megközelítően.

 

A hazai árvízveszélyről íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről-percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja.

Arról is írtunk, hogy az évtized árvize miatt a fővárosban és országszerte intenzív védelmi munkálatok zajlanak, a rakpart felszabadulása a jövő hét elejére várható, egy-két nappal korábban, mint eddig tervezték.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!