Robbanás mellett szelfizett egy biatorbágyi anya és fia

Vágólapra másolva!
Nemrég Biatorbágyon történt egy súlyos robbanásos baleset, azonban nem csak a történtek rázták meg a helyieket, hanem az is, hogy többen tiszteletlen módon képeket készítettek a baleset mellett, nem törődve azzal, hogy a tűzoltók éppen életet mentenek.
Vágólapra másolva!

Augusztus 30-án több tűzoltóautó is érkezett Biatorbágyra, a Felsőpátyi útra, ugyanis kigyulladt egy aszfaltozó gép és nem sokkal később egy robbanás is történt. Az elmondások szerint a gép álló helyzetben volt, nagyon közel egy házhoz, amikor pillanatok alatt kigyulladt. A helyzetet az is nehezítette, hogy a gépen több gázpalack is volt, amiből kettő fel is robbant. A robbanásokat meghallva a helyiek közül többen is odasiettek, hogy segítsenek, közben pedig értesítették a tűzoltókat - írja a Ripost. 

Az esetről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is beszámolt:

Kigyulladt egy teherautó Biatorbágyon, a Felsőpátyi úton. A Dózsa György köz és az Öntöde utca közötti szakaszra az érdi és a törökbálinti hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók vonultak. A tűz egy út szélén lévő fára is átterjedt. A jármű gázpalackokat szállított, melyek közül kettő felrobbant. Az egységek a többi gázpalackot visszahűtötték, és eloltották a lángokat. 

A helyiek elmondása szerint a tűz félelmetes és ijesztő volt, főleg úgy, hogy tudták, hogy a közelben lévő házban a tulajdonos nagy eséllyel éppen bent tartózkodik. Többen megpróbálták elérni telefonon, ami valószínűleg sikerült is. 

A robbanás olyan erejű volt, hogy még a ház ablakait is betörte, azonban a gyors segítségnyújtásnak köszönhetően senki sem sérült meg. Azonban az anyagi kár több tízmilliós. 

A oltási munkálatok után a helyi polgárőrség azonban egy szomorú dologról számolt be, ugyanis a sok segíteni akaró ember mellett volt egy szülő, akit csak az érdekelt, hogy a gyerekeivel képet csinálhasson.

Tudjuk, hogy az emberi butaság hihetetlen mértékű tud lenni. Az még valahogy magyarázható, hogy egy részeg nem ért a szép szóból és folyamatos el kell zavarni a robbanó palackok mellől, de hogy egy szülő viszi oda a gyerekeit fényképezkedni, és még neki áll feljebb, amikor elküldik, az túl megy minden ésszerű határon

- írták a közösségi oldalukon. 

Korábban megírtuk, hogy hatalmas robbanás döntött romba szombaton egy louisianai házat, egy ember meghalt, öten megsebesültek. Arról is beszámoltunk, hogy legalább 17 ember meghalt egy indiai gyógyszergyárban történt robbanásban, és mintegy 40-en égési sérüléseket szenvedtek a vegyi anyagoktól. Valamint arról is, hogy gázszivárgás miatt történt robbanás egy orosz bevásárlóközpontban, ahol sokan megsérültek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!