Vágólapra másolva!
Egy férfit, miután az utcán összeverekedett egy másik férfival, bevitték a rendőrségre kihallgatni. Nem sokkal azután azonban, hogy elhagyta a rendőrséget, ismét rátámadt egy emberre, akkor egy buszsofőrrel került konfliktusba, miután úgy szállt fel a buszra, hogy nem volt érvényes jegye.
Vágólapra másolva!

Miskolcon 2024 márciusában éjszaka egy már büntetett előéletű férfi részegen összeveszett egy másik férfival az utcán és 

egészen addig ütötte, amíg az a földre nem került. Majd miután már a földön feküdt, akkor is többször megütötte és megrúgta. 

A férfit a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, de amint kijött a rendőrségről 

újra inni kezdett és ismét szóváltásba került, de most egy buszsofőrrel, aki arra kérte, hogy szálljon le, mert nincs jegye.

Mielőtt leszállt, visszalépett a sofőr irányába és a kezét felé emelte, de a buszsofőr ezt ki tudta védeni. A buszsofőr közfeladatot ellátó személynek minősül.

Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a már büntetett előéletű férfi ellen börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott ellene. 

támadás, bántalmazás, verekedés
Fotó: Unsplash

Korábban már írtunk közfeladatot ellátó személy elleni erőszakról, ugyanis az elmúlt években több postást is megtámadtak, ezért a Magyar Posta a rendőrséggel összefogva figyelemfelhívó kampányt indít. Az emberek nagy része ugyanis nincsen tisztában azzal, hogy a postai dolgozók közfeladatot ellátó személyek, és az ellenük indított támadások szigorúbb büntetéssel járnak. Az ilyen támadások többnyire közlekedési, vagy kézbesítéssel kapcsolatos konfliktusból erednek. A közfeladatot ellátó személyek elleni támadások nem korlátozódnak a Magyar Posta dolgozóira, az ügyben érintettek a Mentőszolgálat dolgozói is. Évente 100-150 olyan eset történik, amikor mentősökre támadnak. A támadások egyes esetekben sérüléssel, vagy anyagi kárral jár, ami a többi beteg ellátását is veszélyezteti. 

Egy férfi rátámadott egy mentősre Bekecsen, amiért az nem vitte el őt ahová szeretné. Ekkor a férfi rángatni kezdte a kocsi ajtaját és trágár módon szidni a sofőrt. A mentős kiszállt és arrébb tolta a részeg embert, aki lefeküdt az útra, miközben azt kiabálta, hogy gyomorszájon vágták, aztán káromkodott. A férfi még a rendőrök kiérkezésekor is agresszívan viselkedett. 

Nógrád megyében támadt a mentősre egy férfi, mert a birtok kapuja olyan alacsony volt, hogy nem fért át alatta a mentőautó, ezért a mentősök gyalogosan mentek tovább. Az apa emiatt ideges lett és rátámadt a mentősofőrre.

Egy férfi úgy szállt fel a vonatra a Keleti-pályaudvaron, hogy nem volt jegye. Amikor a kalauz le akarta szállíttatni, a férfi rátámadt, és többször megütötte.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!