Újabb részletek derültek ki a halálos tiszaderzsi lakástűzről

Vágólapra másolva!
Amint arról az Origo korábban beszámolt, füstmérgezésben meghalt egy idős házaspár Tizsaderzsiben. Hétfőn kora délután riasztották a katasztrófavédelmet, miután a párhoz nem jutott be egy ismerősük. A ház ajtaját kéziszerszámokkal nyitották ki, de a lakókat már nem lehetett megmenteni. A hálószobában égésnyomok voltak, de a tűzoltók beavatkozására már nem volt szükség. Most kiderült, a házaspár egyik tagja próbált segítséget kérni, de mire az ajtóhoz ért, elvesztette az eszméletét.
Vágólapra másolva!

A 70 év körüli házaspárnak egy ismerős hordta az ebédet, de hétfőn már hiába ment az étellel, nem nyitottak neki ajtót - írja a Bors

Az illető azonnal értesítette a katasztrófavédelmet, akik a helyszínre küldtek egy tűzoltóegységet. A ház ajtaját kéziszerszámokkal nyitották ki, a párt holtan találták az épületben. A hálószobában égésnyomok voltak, de a tűzoltók beavatkozására már nem volt szükség. A házaspár néhány éve vette a kis házat Tiszaderzsen, elmondásuk szerint azért költöztek oda, hogy a nyugdíjas éveiket békében élhessék le.

A tűzoltók találták meg a két holttestet a házban, ahol egyértelmű tűz és füstnyomokat fedeztek fel a szakemberek

– mondta Nagy László, a helyi polgárőrség szolgálatvezetője, aki akkor ismerte meg a párt, amikor tavaly, egy nagy vihar során a házukra dőlt egy fa. A tűzoltók az egyik holttestet az ágyban találták meg, míg a másikat közvetlenül az ajtó előtt.

Feltételezhető, hogy a házaspár egyik tagja észlelte a tüzet. A füst vélhetően olyan gyorsan terjedt, hogy hiába indult el segítséget kérni, mire az ajtóig ért, elveszítette az eszméletét

– magyarázta Nagy László, aki szerint a házaspár csendes, visszahúzódó életet élt. A tűz keletkezésének pontos okát vizsgálják. Egy égő vagy akár csak parázsló matrac is rendkívül erősen füstöl, ezért nem tanácsos ágyban dohányozni. 

Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, tűz volt egy XVIII. kerületi lakásban is, mintegy két négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak a tizedik emeleti otthonban a Havanna utcában. Arról is írtunk, hogy kigyulladt egy Tesla a nyugat-franciaországi Deux-Svres megyében, az utasok bent égtek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!