Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapatának társtulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe döntése nyomán a klub felbontja Sir Alex Ferguson nagyköveti szerződését.

Sir Alex Ferguson 1986 és 2013 között dolgozott a Manchester United vezetőedzőjeként. A legendás menedzser a visszavonulása után a klub nagykövete lett, szolgálataiért pedig évi 2,16 millió fontot (több mint egymilliárd forintot) kapott.

Angol sajtóhírek szerint az INEOS óriáscég tulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe - aki nyáron megvette a Manchester United részvényeinek bő negyedét az amerikai tulajdonosoktól 1,2 milliárd euróért - személyesen közölte a skót edzőlegendával, hogy felbontják a szerződését.

A 71 éves üzletember a költségek csökkentésére törekszik a klubnál, hogy több pénzt fektessen be a csapatba. Az angol milliárdos már több mint 250 alkalmazottat bocsátott el, így mintegy évi 10 millió font megtakarítást vár - számolt be róla a BBC Sport.

Ami Ferguson további szerepét illeti, a legendás edző marad a klub igazgatótanácsában, illetve továbbra is szívesen látják őt a csapat mérkőzésein.

A Manchester United az idei szezonban is szenved a Premier League-ben, Erik ten Hag együttese hét forduló után csupán a 14. helyen áll a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!