Vágólapra másolva!
A labdarúgó Nemzetek Ligájában hétfő este megrendezett bosnyák-magyar meccs után hatalmas botrány robbant ki Zenicában, ugyanis a mérkőzést követően a bosnyák szurkolók összeverekedtek a magyar drukkerekkel.

A két válogatott mérkőzésén a stadionban nem történt rendbontás, sőt, a hazai drukkerek nagyra értékelték a magyarok gesztusát, amellyel a közelmúltbeli boszniai árvízkatasztrófa halálos áldozatai előtt tisztelegtek. A meccs végén a bosnyák szurkolótábor megtapsolta a magyar drukkerekkel közösen ünneplő Rossi-csapatot, amelyre reagálva Szoboszlai Dominikék a bosnyák szimpatizánsokat is megtapsolták.

A mérkőzés után azonban már nem volt ilyen barátságos a hangulat. A Magyar Nemzet megírta, hogy a lefújást követően egy körülbelül ötvenfős pécsi csoport Zenica központjában összefutott az NK Celik szurkolóival. 

A két tábor között hosszú percekig tartó tömegverekedés robbant ki, a helyi média szerint több magyar szurkoló is megsérült, 

nekik orvosi ellátásra volt szükségük. 

A bosnyák szurkolók a meccsen még nem balhéztak, de a meccs után már igen
Fotó: AFP (Photo by Elvis Barukcic / AFP)

A rendőrök aztán hamar megérkeztek a helyszínre és az elejét vették a balhé fokozódásának. A pécsi Munkás 1950 ultracsoport a találkozót megelőzően a hivatalos Facebook-oldalán számolt be róla, hogy 36 fővel megérkeztek Zenicába. A szurkolói balhéról azóta nem közölt híreket, de a kommentekből kiszűrhető, hogy a pécsiek valóban verekedésbe keveredtek, és nem mindenki úszta meg épségben az összecsapást.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!