Deutsch Tamás: Már az Európai Parlament Jogi Bizottsága előtt Magyar Péter mentelmi ügye

Vágólapra másolva!
Megérkezett Magyarország legfőbb ügyészének Magyar Péter mentelmi jogának lopás bűncselekménye miatti felfüggesztésére tett indítványa az EP elnökéhez - Írta közösségi oldalán Deutsch Tamás, a Fidesz P-képviselője. Roberta Metsola közölte a csütörtöki ülésen, hogy Magyar Péter ügyét továbbítják az Európai Parlament jogi szakbizottságához.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás a közösségi oldalán bejelentette, hogy a mai napon a EP elnöke megkapta az indítványt, amit aztán továbbít is a szakbizottságnak, amit véleményezniük kell, mielőtt a képviselők szavazni fognak a mentelmi jog felfüggesztéséről. 

Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújva akarja elkerülni az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. A Tisza párt elnöke minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik, hogy az EP-ben a lehető legtovább elhúzódjon a mentelmi ügyének tárgyalása és elüljenek a bűncselekmény elkövetéséhez vezető diszkóbotrányának hullámai.

- írta a Fidesz EP-képviselője. 

Úgy fogalmazott, hogy "az illetékes Jogi Bizottságnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az Európai Parlament Eljárási Szabályzata rendelkezéseinek megfelelő, szokásos eljárásban Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönthessen a plenáris ülés". 

Deutsch Tamás szerint ezzel elhárulna minden akadálya annak, hogy a botránypolitikust az általa elkövetett bűncselekményekért felelősségre lehessen vonni. 

A törvények mindenkire vonatkoznak, még Magyar Péterre is

- tette hozzá. 
 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!