Hasba rúgta párttársát Gyurcsány egyik embere egy zuglói taggyűlésen

Fotó: Polyák Attila - Origo
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet szemléje szerint egy zuglói taggyűlésen, ahol új alpolgármesterek megválasztásáról kellett volna dönteni, Horváth Zsolt, a párt korábbi alpolgármestere hasba rúgta párttársát, Tóth Attila önkormányzati képviselőt egy szóváltást követően.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet a szemléjében arról ír, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke nemrég egy interjúban kifejtette, hogy politikai szerepét a haza szolgálatának magasztos feladataként éli meg. „A haza szolgálatának van egyfajta magasztossága, amit szerintem el is várnak tőlünk. Értem én, hogy a valóságshow-k világát többen nézik, mint az elemző műsorokat, de a mi szakmánknak mégiscsak van egy hazafias erkölcse” – mondta Gyurcsány.

Súlyos válság a DK-n belül, hasba rúgta párttársát

A Magyar Nemzet szerint ezek a szavak azonban különösen ellentmondásosnak tűnnek, ha figyelembe vesszük, mi történt a Demokratikus Koalíció múlt heti zuglói taggyűlésén. Miközben Gyurcsány hazafias erkölcsről és a politika magasztos céljairól beszél, pártjában súlyos feszültségek és belső konfliktusok bontakoznak ki.

A taggyűlésen, ahol új alpolgármesterek megválasztásáról kellett volna dönteni, Horváth Zsolt, a párt korábbi alpolgármestere hasba rúgta párttársát, Tóth Attila önkormányzati képviselőt egy szóváltást követően. 

Tóth Attila Kinisch Andrea társaságában igyekezett elhagyni a helyszínt, Horváth pedig felrótta nekik, hogy túl sok testvérvárosi utazáson vettek részt az előző ciklusban. Az eset annyira elmérgesedett, hogy Horváth ezt követően bejelentette távozását a DK-ból, ahol választókerületi elnöki pozíciót is betöltött.

Az incidens után Tóthék rendőrségi feljelentést tettek, és orvosi látlelet is készült a rúgás nyomairól. Horváth, aki korábban rendőrként dolgozott, azt mondta, áll az eljárás elé.

A teljes cikk ITT olvasható el!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!