Idősek ingyenes fogászati ellátása: nem változik a jogosulti korhatár

Vágólapra másolva!
A családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa nem támogatja a jogosulti korhatár emelését a fogászati ellátásban, ezért a Kormány nem változtat a szabályokon.
Vágólapra másolva!

A Kulturális és Innovációs Minisztérium egyetért a hozzá forduló családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa több tagja kérésével, miszerint maradjon érvényben a 62 év felettiek ingyenes fogászati ellátására vonatkozó szabályozás. 

Az idősekről gondoskodás, a generációk közötti együttműködés támogatása a magyar családpolitika kiemelt része. Az időseket számos intézkedéssel segíti a Kormány.

A Kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény idősekre vonatkozó, biztosított fogászati ellátásáról szóló részét. A tervezet szerint az eddigi jogosulti korhatárt 62 évről 65 évre emelnék fel. Az új jogszabály a teljes körű alapellátásra és szakellátásra vonatkozna.

idősek, idős nő
Illusztráció!
Fotó: Pixabay

Több stratégiai partnerünk – családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa több tagja – azzal kereste meg tárcánkat, hogy a Kormány a most egyeztetésre bocsátott intézkedést ne vezesse be, mert az mind anyagi, mind népegészségügyi szempontból hátrányosan érintené a hazai idős társadalmat

- jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a törvényjavaslat korhatárra vonatkozó része tekintetében a hatályos jogszabályi rendelkezéseket változtatás nélkül fent fogja tartani.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!