Letartóztatták a 16 éves miskolci fiú gyilkosát

Vágólapra másolva!
A rendőrség egy hónapra elrendelte annak a 20 éves férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy születésnapi buliban megkéselt egy 16 éves fiút, aki belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves férfi az ismerőseivel a Miskolc "Kisavas" városrészén található pincesoron vett részt egy születésnapi bulin szombat este. A születésnapot ünneplő lány barátnőjéhez többször átment egy közeli szórakozóhelyről egy 16 éves fiú és a születésnapos öccse. Mindkét társaság ivott alkoholt.

Az este folyamán a fiú és a barátja összefirkálták krétával a buli helyszínéül szolgáló pince falát, ami miatt a 20 éves férfi és egy másik ember számonkérte őket. A két fiatal ekkor szóban megfenyegette a férfit, majd távoztak, később azonban visszatértek, hogy megkeressék a fiú kabátját. 

Ekkor a 20 éves férfi késeléssel fenyegette meg a fiút, amennyiben újra visszatér a bulira. Ezt alátámasztva a férfi egy 24 centiméteres konyhakést vett magához. 

Kis idő elteltével a két fiatal újra visszatért a buliba és kihívták verekedni a férfit, aki ezt el is fogadta és hárman kimentek a szórakozóhely elé. A 16 éves fiú barátja combon rúgta a férfit, közben a fiú pedig ököllel arcon ütötte, 

mire ő a kezében lévő konyhakéssel, nagy erővel, oldalról mellkason szúrta a fiút, akinek olyan súlyos sérülései lettek, hogy a kiérkező mentők sem tudták megmenteni az életét. 

A férfi tette a jelenlegi adatok alapján alkalmas a halált okozó testi sértés megállapítására, azonban nem zárható ki a súlyosabb bűntény megállapítása is. Akár 8 év börtönbüntetést is kaphat. 

A bíróság szerint a várható súlyos büntetés miatt előfordulhat, hogy a férfi megpróbálna elszökni, elrejtőzni vagy megpróbálná befolyásolni a tanúkat ezért egy hónapra elrendelték a letartóztatását.  

rendőrség, rendőrautó, illusztráci
A kép illusztráció!
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Október 3-án Dunaföldváron történt halálos késelés, egy fiatal férfit öltek meg. Augusztusban arról számoltunk be, hogy sikerült elfogni a mosonmagyaróvári vérengzés elkövetőjét. Mint ismert Zs. Kira, a húszéves elkövető, 10-10 alkalommal szúrta meg az anyját és apját. A TEK egy trafik előtt tartoztatta le. 

Arról is írtunk, hogy áprilisban Bőnyben egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát. Róla később kiderült, hogy listát írt lehetséges áldozatairól.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!