Menczer Tamás: Újra külföldről akarják megmondani, milyen kormánya legyen Magyarországnak

Vágólapra másolva!
A Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán írt arról, hogy ismét külföldről akarják megmondani, hogy milyen kormánya legyen Magyarországnak. Az a Manfred Weber akar diktálni, aki a migráció és a háború legfőbb támogatója.
Vágólapra másolva!

Újra külföldről akarják megmondani, milyen kormánya legyen Magyarországnak!

– írja közösségi oldalán megjelent bejegyzésében Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A politikus bejegyzésében utal az Európai Néppárt (EPP) nemrég, hétfő este megjelent közösségi médiás posztjára, mely Orbán Viktor magyar miniszterelnököt állítja középpontba. Menczer Tamás szerint ezzel egyértelmű, hogy az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, "Manfred Weber akar diktálni, aki a migráció és a háború legfőbb támogatója."

Menczer Tamás így folytatja bejegyzését:

Tegnap Magyar Péter elmondta, mi Weber támogatásának ára! Le kell mondani a nemzeti szuverenitásról! Azaz be kell engedni a migránsokat, csatlakozni kell a háborúpártiakhoz, el kell törölni a multik által fizetett adókat, a rezsicsökkentést és el kell venni a 13. havi nyugdíjat.

Magyarországról csak a magyar emberek dönthetnek!

A nemzeti konzultáció során védjük meg Magyarországot!" – zárul Menczer Tamás bejegyzése.

A Facebook-oldalán megjelent bejegyzés:

Miként arról Menczer Tamás bejegyzését megelőzően beszámoltunk, a Fidesz nemzeti konzultáció megtartását javasolja a kormánynak a gazdasági semlegességről. Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében már ismertette: a megbeszélés központi témája a gazdaság. Kocsis Máté szerint a frakció egységes abban, hogy a Covid és a háború óta megváltozott gazdasági helyzetben új eszközökre, új gazdasági megoldásokra van szükség ahhoz, hogy az ország újra sikeres lehessen. Kifejtette: Magyarország semlegességét ezzel szemben nem az elzárkózás, hanem a nyitottság szolgálja a Kelet és a Nyugat irányába egyaránt. Magyarországnak sem a Nyugattal, sem a Kelettel nem szabad megszakítania a kapcsolatait, ez fogja garantálni az ország erősödését. A Fidesz úgy gondolja – folytatta a frakcióvezető –, hogy ez a jó irány, de mivel ezek húsba vágó kérdések, amelyekben mindig kikérik az emberek véleményét, nemzeti konzultációt javasolnak a kormánynak.

A nemzeti konzultációra vonatkozó frakciójavaslat előzménye, hogy Orbán Viktor kormányfő nemrég meghirdette a gazdasági semlegesség programját mint a gazdasági sikeresség kulcsát. Orbán Viktor programjának főbb elemeiről ebben a cikkünkben olvashat. Majd a kormányfő az esztergomi kihelyezett frakcióülésen, gazdaságpolitikai programját ismertetve beszélt arról is, hogy a gazdasági semlegesség fordulatot hoz majd 2025-től, a kormánynak pedig az a célja, hogy hazánk az Európai Unió átlagát meghaladó gazdasági növekedést érjen el.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!