Beköszöntött az igazi őszi időjárás

Vágólapra másolva!
A csavarodó felhőzetből keleten csurrant-cseppent csapadék. A fölénk húzódó hidegörvény miatt hazánk nagyobb részén felhős volt az idő, több órára a Dunántúl nyugati felén sütött ki a nap.
Vágólapra másolva!

Eső, zápor a Dunától keletre többfelé fordult elő, a legnagyobb csapadékösszeget Edelényben mérték - számolt be róla a HungaroMet a Facebook-oldalán.

A hőmérséklet csúcsértéke döntően 13 és 18 fok között változott, a naposabb tájakon volt a legmelegebb az idő. 

Hajnalra, reggelre az északi tájakon már ősziesebbre fordult az időjárás, nagyobb területen köd képződött, 2 és 12 fok közé hűlt le a levegő. Északkeleten volt a legenyhébb a hajnal.

A csavarodó felhőzetből keleten csurrant-cseppent csapadék🌦🌧 A fölénk húzódó hidegörvény miatt hazánk nagyobb részén...

Posted by HungaroMet Nonprofit Zrt. on Monday, October 7, 2024

Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

Nyugat felől csökken a felhőzet, de északkeleten egész nap sok lesz a felhő, arrafelé eső, zápor egyaránt előfordulhat. A csapadék éjszaka megszűnik, hajnalra többfelé képződhet párásság, foltokban köd. 

Hétfőn hazánk nagy részén már napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északkeleten azonban csak várhatóan a déli óráktól csökken a felhőzet. Ma az északnyugati, hétfőn a délnyugatira forduló szél élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a Kiskunságban helyenként ennél is hűvösebb lehet a hajnal. A csúcshőmérséklet hétfőn 16 és 22 fok között valószínű - írja a HungaroMet a honlapján.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Kedden változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Szerdán nyugatról kelet felé átvonul egy front vastagabb felhőzónája. 

Szórványosan számíthatunk esőre, záporra, egy-egy zivatar sem kizárt.

Csütörtökön a pára-, illetve ködfoltok feloszlását változóan felhős idő követi, emellett több órára kisüthet a nap, késő délutántól, estétől azonban már vastagszik a felhőzet. Pénteken újabb front vonulhat át a Kárpát-medence felett, csapadékot is okozva.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy eső és napsütés váltja egymást a jövő héten. Arról is írtunk, hogy mikor tér vissza az viharos eső. Mutatjuk, mire számítson a következő napokban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!