A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását

Vágólapra másolva!
A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását, levélben értesítik az ügyfeleket a határidő meghosszabbításáról - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közleményben emlékeztettek: a kormány július 8-án kihirdetett határozata szerint 2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett babaváró támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt.

A kedvező változást a hitelintézetek hamarosan hivatalosan is közlik az érintett ügyfelekkel.

Hangsúlyozták, hogy azok a babaváró programban részt vevő családok, amelyek az esetleges visszafizetési kötelezettségükről már tájékoztatást kaptak, tekintsék azt tárgytalannak, mivel a módosításnak megfelelő új értesítést kapnak majd.

Magyarország családbarát ország! 🇭🇺

Posted by Kulturális és Innovációs Minisztérium on Tuesday, July 9, 2024

A július 8-án kihirdetett kormányrendelet gyors végrehajtásáért a KIM az elmúlt napokban egyeztetett a Magyar Bankszövetséggel, amely arról tájékoztatta a tárcát, hogy a bankszektor dolgozik a babaváró hitel határidő-módosításának átvezetésén - ismertették.

Azok a banki ügyfelek, akik bankjuktól az elmúlt napokban tájékoztatást kaptak (vagy a következő néhány napban kapnak) a hitel visszafizetésének feltételeiről a nem teljesült gyermekvállalással kapcsolatban, tekintsék tárgytalannak a kiküldött információkat a gyerekvállalási határidő lejártáról 

- tudatták.

Kitértek arra, hogy a Magyar Bankszövetség megerősítette, a hitelintézetek a friss jogszabály alapján a meghosszabbított gyermekvállalási határidőnek megfelelően tájékoztatják az érintett ügyfeleket a jogszabályi változásokról. 

Azoknál a családoknál, amelyeknél a gyermek megszületésének határideje a 2024. július 1-je és 2026. június 30-a közötti időszakban járt le vagy járna le, a határidő 2026. július 1-jére módosul.

baba, babaváró, terhes, terhesség, várandósság, ullusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock / Shutterstock

A babaváró programot 2019. július 1-jén indította a kormány azért, hogy a gyermeket vállaló fiatalokat ezzel is segítse az életkezdésben, a családalapításban és az otthonteremtésben. 

A lehetőséggel már több mint 245 ezer házaspár élt - írták a közleményben, kiemelve: 

A magyar kormány a háborús időkben is megvédi a családokat.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!