A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

"K*rvára unom, már nincs olyan napszak, amikor lehetne közlekedni" - felháborodtak a budapesti autósok Karácsony lezárásain - videó

Vágólapra másolva!
Hatalmas a felháborodást okozott a pesti autósok körében, hogy Karácsony Gergely lezárta augusztus közepéig a rakpart egy jelentős részét. Nézzék meg az autósokkal készült legújabb videót!
Vágólapra másolva!

Július 26-tól augusztus 15-ig ismét kitiltotta Karácsony Gergely az autósokat a pesti alsó rakpart egy szakaszáról. A gépjárművezetők dühöngenek, szerintük ez a korlátozás ismét komoly dugókat okoz, és már most is lehetetlen a közlekedés – írta a Magyar Nemzet.

K*rvára unom, hogy itt már nem lehet hétvégén, hétköznap, reggel és este sem közlekedni. Rohadtul unom már tényleg, hogy az egész környéken nem lehet haladni. A váltót nem tudom átrakni kettesbe 

– mondta az egyik autós.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, augusztus 15-ig a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentesen használhatják a pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között. Erre az útszakaszra a lezárás végéig nem hajthatnak be az autósok, nekik a pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban vezetőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolta a BKK.

Karácsony örökre lezárná a rakpartot?

Nagy felháborodást keltett nemcsak az autósok, de az autósszakmai szervezetek körében is, hogy Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely még májusban bejelentette:

véglegesen lezárná az autósforgalom elől a főváros észak-déli közlekedési folyosójaként működő pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszát.

 

A rakpartszakasz lezárása tovább növelné a főváros többi részén a már eleve elviselhetetlen mértékű közlekedési dugókat, a légszennyezettségről nem is beszélve Fotó: Koncz Márton - Origo

A pesti alsó rakpart forgalom előli lezárása minden eddiginél nagyobb válságot idézne elő az eleve brutális fővárosi közlekedésben. Karácsony Gergely ötletét – szokás szerint –

nem előzték meg komoly hatástanulmányok, de társadalmi egyeztetések sem.

Pedig érdemes lett volna kikérni a környéken élők véleményét, akiknek az ablakai alá terelné Karácsony a rakpart eddigi forgalmát. Ez a terelés szinte biztosan a forgalom – az araszoló autók számának – sokszorosára emelkedésével járna ezekben az utcákban, az ott élők életét tovább nehezítve.

További lényeges kérdés az is, hogy a rakpartszakasz lezárása hogyan befolyásolná a főváros többi részén a már eleve elviselhetetlen mértékű közlekedési dugókat.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!