Orbán Viktor: Már csak béke kell! Az asztalfiókban van a békeköltségvetés

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Von der Leyen és az európai liberálisok naiv emberek, azt gondolják, hogy békét úgy lehet elérni, hogy a háborúzó felek lelkére beszélünk – fogalmazott Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában. Mint mondta, a valóságban azonban ez nem így van. A miniszterelnök arról is beszélt, a békeköltségvetés már az asztalfiókban van.
Vágólapra másolva!

Von der Leyen és az európai liberálisok naiv emberek, azt gondolják, hogy békét úgy lehet teremteni, hogy a lelkükre beszélünk. Azt gondolják, hogy ha szólunk Putyin elnöknek, hogy ne bombázzon, akkor majd nem fog – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök ugyanakkor megjegyezte, hogy ez nem így van, és 

ha nincs békemisszió, a háború kiterjed, fokozódik, hiszen a felek nem akarnak békét, azt gondolják, hogy nyerhetnek a háborún, és az idő nekik dolgozik. 

Orbán Viktor elmondta, nem a lelkére kell beszélni tehát a feleknek, hanem közölni kell velük, hogy az egész világ békét akar, Rá kell őket vezetni annak a megértésére, hogy az egész világ ezt várja el. 

A kínaiak, az európaiak és az amerikaiak ezt el tudják érni

– mondta. A kínaiak békepártiak, az Egyesült Államokban most még háborúpárti vezetés van, de ha megválasztják novemberben Donald Trumpot, ott is békepárti álláspont alakul – fejtette ki a miniszterelnök, és hozzátette, már csak Európára van szükség. 

A magyar elnökségnek a felelőssége ezen dolgozni, ezért van a békemisszió. November után békepárti korszak következik, előre kellene gondolkodnia Európának

– tette hozzá.

A miniszterelnök csütörtökön az érthetőség és a tisztánlátás érdekében nyilvánosságra hozta a békemisszióval kapcsolatos jelentését is. Ebben tíz pontban foglalja össze tapasztalatait és javaslatait. 

Az asztalfiókban van a békeköltségvetés

Az interjúban Orbán Viktor arról is beszélt, hogy már „az asztalfiókban van” az a költségvetés, amelyet békeidőben terjesztene elő a kormány, és mintegy megkétszerezné a magyar gazdaság idei növekedését. 

Amikor a béke mellett állunk és a békéért dolgozunk, akkor Magyarország mellett állunk és Magyarországért is dolgozunk 

– emelte ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette, hogy ha béke van, abban a pillanatban egy más gazdasági helyzetben találja magát Magyarország, sokkal több lehetőséget tudnak kinyitni az emberek számára. Egészen addig azonban, amíg háborús idők vannak, háborús költségvetést kell készíteni, „ha békét tudunk teremteni, akkor jön a békeköltségvetés”.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban a közösségi oldalán is posztolt, ahol azt írta, fontos intézkedések várhatóak a békeköltségvetéssel, és példaként azt említette, hogy

nem lesz adó a borravalón.

Az interjúban elmondta, hogy ez egyébként Donald Trump programjában van benne, akivel gazdasági kérdésekről is tárgyalt.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!