A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szappanopera-rendezőként is megbukott Magyar Péter helyettese

Vágólapra másolva!
Hatalmasat bukott szappanopera-rendezőként az RTL Klubnál Radnai Márk, mivel gyakorlatilag senki sem nézte az általa bemutatott művet. Magyar Péter helyettese mindezek mellett arról is hírhedt, hogy újságírókat fenyeget, ha rosszat mernek írni róla. Radnai édesapja egyébként a Kádár-rendszer befolyásos alakja volt.
Vágólapra másolva!

Nem csak arról híres Magyar Péter új helyettese, hogy kezük eltörésével fenyegetett meg kritikusokat, ha rosszat mernek írni róla. Radnai Márk miatt kellett levenni a képernyőről az RTL Klub korábban sikeresnek mondható szappanoperáját, a Drága örökösöket. 

Agysejtromboló sorozat. A humora gyenge, egy évad alatt alig haladt valamerre a történet

- írták akkoriban egy kritikában. Csak évekkel később, Radnai félreállítása után vették elő újra a sorozatot - írta a Metropol.

Miután ő lett az RTL Klub főrendezője, rohamosan csökkenni kezdett a nézettsége a sorozatnak. 
Radnait „nagyszájú, erőszakos senkiháziként” jellemzik volt kollégái, aki túl sokat képzel magáról, így nem véletlen, hogy ő lett Magyar Péter pártjának az  alelnöke.

„Nagyszájú, erőszakos senkiházi” – így jellemezték Fotó: Index

„A zsák megint megtalálta a maga foltját” – mondták róla korábban vele dolgozó színészek. Magamutogató, pökhendi alak, akinek a külsőségek a legfontosabbak. Piros BMW a mániája, ahogy egyszer egy forgatáson kifejtette, őhozzá ez a szín és ez a kocsi illik a legjobban. 

Magyar Péter rendezvényeire is mindig ezzel a méregdrága kocsival érkezik, ami úgy látszik, a pártelnök tetszését is elnyerte, ő is szívesen fényképezteti magát piros BMW-vel.

 

Magyar Péter új alelnöke nemcsak egy idős kritikust, hanem egy újságírónőt is megfenyegetett: eltöri a kezét

Radnai Márkról azt érdemes tudni, hogy nemcsak egy újságíróval szemben ütött meg minősíthetetlen hangnemet pusztán azért, mert leírta kritikáját az általa rendezett darabról, hanem Csendes-Erdei Emesét, a Librarius újságíróját is komolyan megfenyegette. Az említett újságírónak azt ígérte, ha meg meri jelentetni a vele és Magács Lászlóval készült – egyébként a színház által kezdeményezett – interjút, amely a Closer című darab kritikai buktájáról és annak korrigálásáról szólt volna, 

eltöri a kezét.

„Miután azt a reakciót kaptam az átnézésre visszaküldött interjúra, hogy abból egy szó sem jöhet le, felhívtam Radnait, hogy ezt azért beszéljük meg, mert nem értettem, miért ne jöhetne le az, amit tulajdonképpen ők kezdeményeztek. Elmondták, hogy belátták, sok hibát követtek el a darab készítése során, és szeretnének egy új előadást csinálni. 

Radnai nem volt túl együttműködő a telefonbeszélgetés során, és közölte, hogy eltöri a kezemet, ha lehozom a cikket. 

- írta a Mandiner.

Radnai Márkról az Origo is írt korábban. Magyar Péter új alelnöke a színházi világból érkezett a politikába, és az országos média amiatt kapta fel nevét, mert megfenyegetett egy színikritikust.

Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád, hogy „kártékony csótány”. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!

– fogalmazott Radnai, akinek nem tetszett Koltai Tamás kritikája.  

A történtek után Radnait kirúgták az Átriumból, és a filmes-művészvilágban igyekezett elhelyezkedni. Elsősorban sorozatfilmekkel próbálkozott, azonban maradandót nem sikerült alkotnia. Feltehetően emiatt is kötött ki a politikában. 

Radnainak sincsenek rossz politikai kontaktjai, amit elsősorban édesapjának köszönhet. Radnai László globalista háttérember már a rendszerváltás előtt megkezdte kapcsolatainak a kiépítését. Némileg meglepő módon, már 1983-tól nagy amerikai multinacionális cégek magas beosztású alkalmazottjaként dolgozott. Legalább ennyire érdekes, hogy a kommunista titkosszolgálat fedőszervének tartott Chemolimpexnél kezdett, hogy aztán a Dow Chemicalnál kössön ki. Ahogy a Magyar Jelen megjegyzi, amerikai kapcsolatai innen erednek, az elmúlt években vezető pozíciókban dolgozott a GALLUP Intertanional-nál, a Du Pont-nál, a Leo Burnettnél,  a Havas Wordwilde-nál  és a Meanwihile Consultingnál. Több éven át ügyfelei közé tartozott a nemzetközi Bertelsmann RTL Groupja is. 

Radnai László ritkán mutatkozik a nyilvánosságban, pedig régóta aktív szereplője a hazai nyilvánosságnak

Később az üzleti szférából átevezett a politikába, 1997-től éveken át az SZDSZ médiatanácsadójaként dolgozott. Majd kisebb szünet után a Jobbik holdudvarában bukkant fel, élvezve Vona Gábor akkori pártelnök bizalmát. Idősebb Radnainak kulcsszerepe volt a Jobbik baloldalra való tolásában. Sajtóértesülések szerint 

idősebb Radnai idén február végétől Magyar Péter "vezérkari főnöke", és akárcsak a Jobbik esetében, ezúttal is a háttérből irányítja az eseményeket. 

Radnai ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, annak ellenére, hogy a háttérben aktív szereplője a hazai nyilvánosságnak. Helyette fia mutatkozik a kamerák előtt, aki most hivatalosan is politikai pályára lépett. Idősebb Radnai a kezdetek óta igyekszik egyengetni fia útját, azt rebesgetik, hogy ő volt az, aki bevásárolta a rendezőként kudarcot való gyerekét az Átriumba - most pedig lehet, hogy Magyar Péter pártjába is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!