A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csalók adtak el jegyeket a Forma-1 Magyar Nagydíjra

Vágólapra másolva!
Két férfi az egyik közösségi oldalon, álnéven árult jegyeket a Forma-1 Magyar Nagydíjra. A vevőnek egy más nevére regisztrált számlaszámot adtak meg, amihez a lefényképezett személyi igazolványt is leküldték. A vevő is elküldte az igazolványáról készített képet, amit később a férfiak további csalásokhoz használtak fel.
Vágólapra másolva!

A két férfi az egyik közösségimédia-csoportban, álnéven hirdetett két bérletet és egy VIP-parkolójegyet a Forma -1 Magyar Nagydíjra. Más névre regisztrált bankszámlaszámot adtak meg, az ahhoz tartozó személyi igazolványról képet küldtek a vevőnek, aki cserébe a saját igazolványát fotózta le a csalóknak. 

Ezek után a vevő 150 ezer forintot utalt át a férfiaknak, akik elérhetetlenné váltak, miután megkapták a pénzt. 

Forma-1, F1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Magyar Nagydíj, 2024,
Képünk illusztráció 
Fotó: AFP / Team Mercedes' Lewis Hamilton and Team Red Bull's Max Verstappen compete during the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 21, 2024. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

A megszerzett személyes adatokat arra használták, hogy másokat is átverjenek. A Forma 1-es futamra, valamint a debreceni Campus Fesztiválra árultak és adtak el jegyeket több tízezer forintért. 

A rendőröknek sikerült azonosítani és elfogni a két csalót. A 28 éves F. Rajmundot augusztus 6-án, a 30 éves G. Mátét pedig augusztus 9-én hallgatták ki csalás és közokirat-hamisítás miatt. Mint kiderült, a férfiak ellen több büntetőeljárás is folyt, amiket most egyesítettek. A rendőrök javasolták a letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt – írja a Police.hu

Ahogy korábban megírtuk, egy Oroszlányban egy nő több millióval tartozott sógornőjének, ezért elmondta egyik ismerősének, hogy meg akar kérni valakit, ijesszen rá a rokonára. A nő ismerőse hamar talált is egy férfit, akit meg kért arra, intézze el, hogy a nőnek ne kelljen visszafizetni a tartozását. A férfi a feladat elvégzéséért előleget kért a megbízójától, majd további összegek kifizetését kérte a nő ismerősétől. Végül a csaló férfi gyanússá vált a megbízójának, ezért az bejelentést tett a rendőrségen.

Egy debreceni banda különféle kitalált történetekkel arra vett rá embereket, hogy ajándékozzák el a lakásukat, vagy megállapodtak egy vételárban, de azt soha nem fizették ki. Volt olyan is, hogy bozótvágóval fenyegetőztek.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik hamis autóhirdetésekkel 166 embert vertek át, és ezzel 15 millió forint kárt okoztak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!