A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai látványelem lesz a tűzijátékon

tűzijáték, augusztus20
Idén is varázslatos tűzijátékra számíthatunk.
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
A Petőfi hídtól a Margit-sziget alsó harmadáig terjedő, csaknem öt kilométer hosszú, úgynevezett látványtéren több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt jelenik meg augusztus 20-án; a tűzijáték mellett drónshow és fényfestés is lesz - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Az idei Szent István-napi tűzijátékot tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek teszik látványossá.

A több mint huszonkilencezer pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról - köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról - lövik a magasba a szakemberek, akik hat hónapja készülnek az eseményre.

A közlemény szerint a tervezők kiemelten ügyeltek arra, hogy a minden korábbinál szélesebb, csaknem öt kilométernyi látványtéren, a Duna-part bármely pontján állva közel azonos vizuális élményben részesüljenek a vendégek. Mindez igaz a tűzijátékot kiegészítő drónshow-ra is, amelyben 1300 pilóta nélküli repülőeszköz jeleníti meg a magyar történelem legmeghatározóbb jelképeit.

 A tűz és fények játéka az idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét. Az öreg pásztor által felvillantott mondabéli és történelmi epizódok adják a narrációval ellátott tűzijátékshow hat tételét, amit az Elek Norbert által megálmodott zenei kompozíció tesz teljessé

- írták a közleményben, melyben kiemelték: a zenei aláfestésben a magyar népdalhagyomány ismert darabjai mellett a legnagyobb zeneszerzőink, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán darabjai is felsejlenek. A közlemény szerint Európa legnagyobb tűzijátékát ezúttal is olyan ismert szakemberek álmodták meg és celebrálják, mint a montreali tűzijáték-világverseny díjazottja, Seres Anikó, a fényfestésért és látványtervezésért felelős Besnyő Dániel, valamint a művészeti koncepciót előkészítő Iványi Árpád és Réti Barnabás. 
A Szent István-nap programjaival kapcsolatos részletes információk elérhetők a rendezvénysorozat folyamatosan frissülő honlapon, valamint a Szent István Nap mobilapplikációban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!