Így védekeznek a tatai katonák az árvíz ellen Neszmélyen és Pilismaróton

Vágólapra másolva!
A Magyar Honvédség Klapka György páncélos dandárjának katonái hétfő reggeltől Neszmélyen és Pilismaróton hajtanak végre árvízvédelmi feladatokat - mondta el a tatai helyőrségű dandár parancsnoka a pilismaróti Duna-parton tartott sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Tóth István ezredes tájékoztatása szerint a páncélosdandár állományából három munkacsoportot vezényeltek a gátak és töltések mellé, ahol a védművek megerősítését és a töltések magasságának növelését végzik el.

A katonák szakmai irányítását a vízügyes szakemberek végzik.

Még érkeznek be a különböző igények a Magyar Honvédséghez, mely felkészült arra, hogy szükség esetén, döntés-előkészítést követően további munkacsoportokat vezényeljen a helyszínekre.

Az MTI információi szerint hétfő reggel Neszmélyen 55 katona, Pilismaróton pedig 114 egyenruhás segíti a védekezést.

Az MTI tudósítja hétfő délelőtt a helyszínen azt tapasztalta, hogy a katonák a szemerkélő esőben épp fóliával fedték be a gátat, ezzel védve a töltést az átszivárgó víz ellen. 

A fóliázott részt pedig homokzsákokkal magasították és erősítették meg.

Helyzetjelentés❗️ A Magyar Honvédség számos eszközzel vesz részt az árvízvédelemben. Szentesről úton vannak PTSZ-M...

Posted by Szalay-Bobrovniczky Kristóf on Sunday, September 15, 2024

A honvédelmi miniszter reggel a Facebook-oldalán azt közölte, hogy Szentesről úton vannak a PTSZ-M lánctalpas kétéltű járművek, amelyek Pilismarótnál segítik a védekezési feladatokat.

A hazai árvízveszélyről íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről-percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja.

Arról is beszámoltunk, hogy Pintér Sándor sajtótájékoztatót tartott az évtized áradásáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!