Egy kerekesszékes férfi is segít az árvíz elleni küzdelemben

árvíz, tolószék, segítség
Zsíros Kálmán is segít, ahol tud.
Vágólapra másolva!
A férfi egyik lánya szerint apjának hatalmas önbizalmat adott, hogy hasznosnak érezheti magát. Óriási mértékű az összefogás a Dunán érkező árhullám elleni védekezésben. A Szentendrén dolgozók is sikeresen megvédték a települést fáradtságos munkájuknak köszönhetően. Az árvízi védekezésből Zsíros Kálmán is kivette a részét, aki egy róla készült kép miatt néhány óra alatt az árvíz egyik legnagyobb hőse lett – írta meg a Borsra hivatkozva a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A portál szemléje szerint a Duna menti települések partjainál rengeteg önkéntes segít, így van ez Pócsmegyeren is, ahol az egész település összefogott, hogy megmentsék szeretett falujukat a víztől.

Van egy férfi, aki azok után is kivette a részét a védekezésből, hogy másfél évvel ezelőtt kerekesszékbe került,

mivel cukorbetegsége miatt elveszítette a bal lábát. Zsíros Kálmán nemcsak együtt él a helyzetével, hanem ha szeretett települése segítségre szorul, akkor azonnal indul, és ha kell, homokot lapátol.

Azonnal ment segíteni

Az interneten olvastuk a felhívást. Brigi lányommal közösen mentünk le a gátra, vittük a lapátot is, hogy megtöltsük a zsákokat homokkal. Készült ott rólam egy fotó, ami felkerült az internetre

– mondta a lapnak Zsíros Kálmán, aki az interneten néhány óra alatt az árvíz szimbólumává vált. A férfit meglepte a sok méltatás, hisz szerinte alapvető emberi tulajdonság, hogy az ember ott segít, ahol tud.

Én csak tettem a dolgomat, a többiekkel együtt. Ez csupán emberség. Csodálatos dolog, hogy tényleg az egész település összefogott. Mindenki szorgalmasan és erejét megfeszítve dolgozott.

– mondta. Hozzátette: rengeteg zsákot megtöltött, és jólesett neki, hogy segíthetett. Izomláza is lett másnapra.

A teljes cikk ITT olvasható el!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!