A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nem vész kárba a kidobott karácsonyfa Pécsen

Vágólapra másolva!
A pécsi erőműbe kerülnek a karácsony után kidobott fák a baranyai megyeszékhelyen. Az évente több százezer tonnát elhasználó erőműben a gyanta sem okoz gondot.
Vágólapra másolva!

Eddig 30 tonnányi fenyőfát gyűjtött össze Pécsen a városüzemeltetési Biokom Kft. A fákat a Pannonpower erőműbe szállították, ahol elégetik. A teljes mennyiség várhatóan 35 tonna lesz.

A fenyőket mobil aprítógéppel dolgozzák fel és más tüzelőanyagokkal, erdei aprítékkal, faipari melléktermékekkel, s napraforgóhéjjal vegyítik, hogy a gyantatartalma ne okozzon üzemeltetési nehézségeket a kazánban.

Nem lehet komposztálni

A karácsony után kidobott fenyőfák eltüzelése évek óta gyakorlat Pécsen, mert a nagy mennyiségben keletkező hulladék nem komposztálható, a lerakókban pedig nagy helyet foglalna el. Az erőmű fatüzelésű blokkjának éves fűtőanyag-igénye mintegy 400 ezer tonna, ehhez képest a 35 tonna fenyő csekély mennyiség.

A pécsi erőműben két, hő- és villamos energia előállítására egyaránt alkalmas biomassza blokk üzemel. A Veolia cégcsoporthoz tartozó Pannonpower 31 ezer háztartás, valamint egyéb fogyasztó távhő- és melegvízellátását biztosítja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!