Adam Ant elmegyógyintézetben

Vágólapra másolva!
A kötelező pszichiátriai vizsgálatot követően elmegyógyintézetbe utalták Adam Antet. A nyolcvanas években befutott Adam and the Ants zenekar vezetőjét egy londoni kórház pszichiátriai osztályán helyezték el néhány nappal azután, hogy a rendőrség letartóztatta fegyveres támadás miatt.
Vágólapra másolva!

Antnak azonban, akinek valódi neve Stuart Leslie Goddard, sikerült a kórházból a brit The Sun napilapot telefonon elérnie és beszámolni az elmúlt napok megpróbáltatásairól.

A félperces, meglehetősen zavaros beszélgetésben a negyvenhét éves sztár azt mondta: "Az Alíz Csodaországban kórterembe raktak, mert azt gondolják, őrült vagyok. A rendőrök megint lecsaptak rám. Megint zaklattak. Nem tudom, miért. Pszichiátriai vizsgálat alá vetettek, egész éjjel itt voltam. Mindenki összeesküdött ellenem, és el akarnak kapni. Nem vagyok őrült."

Antet, akit korábban ideg-összeroppanás és mániákus depresszió miatt kezeltek, saját védelme és "mások biztonsága" érdekében vették őrizetbe a mentális egészségről szóló törvény értelmében. Az orvosok szerint állapota akár huszonnyolc napos kórházban tartózkodást is szükségessé tehet.

A kórházba 2002. január 14-én, hétfőn este került be, huszonnégy órával azután, hogy egy londoni kocsmában lőfegyverrel fenyegetőzött, letartóztatták, majd óvadék fejében szabadlábra helyezték.

Ezután rokonai pszichiátereket hívtak hozzá, mert attól féltek, hogy öngyilkosságot követ el, de az énekes megszökött előlük, és nem sokkal később rendőrök kapták el a közelben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!