A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Május utolsó napján sokadszor látogat Magyarországra a világ egyik legsikeresebb jazzgitárosa, Pat Metheny.
Vágólapra másolva!

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad vendége lesz Pat Metheny, az utóbbi néhány évtized egyik legelismertebb és legsikeresebb jazzgitárosa. Az aktuális világkörüli turnéjának keretében Budapestre látogató művész saját kísérőzenekara, a Pat Metheny Group társaságában lép fel.

Pat Metheny pályáját tipikus csodagyerekként kezdte - nyolc évesen már trombitált, 19 éves korában pedig a hírneves a Berklee College of Music legfiatalabb tanára lett. Első lemeze, a Bright Size Life 1975-ben, 21 éves korában jelent meg, és elégnek is bizonyult ahhoz, hogy az ifjú Metheny-t azonnal választott hangszere, a gitár elismert mesterévé tegye.

Közel 30 éves karrierje alatt Pat Metheny együtt zenélt a jazz és számos egyéb műfaj legnagyobbjaival, Ornette Colemantól Paco De Luciáig, Jaco Pastoriustól Charlie Hadenig. A jazz számos irányzatában próbálta ki magát, egyaránt jelentek meg fúziós vagy poszt-bop lemezei, amelyek az évek során 14 Grammy-díjnyi elismerést gyűjtöttek neki össze.

A budapesti koncert egyaránt ajánlott a műfaj öreg rókáinak, illetve a jazz-el csak most ismerkedőknek, hiszen Metheny zenéje könnyen befogadható és mindenki számára élvezhető Színvonalas kortárs jazz, amely mentes az avantgárd irányzat nehezebben követhető vad hangulatváltásaitól.

Rendeljen jegyet a koncertre!
Pat Metheny
2002. Május 31.
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Jegyárak: 4900, 5900, 7500 és 9900 forint

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!