A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
00:00CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNUngvári Attila
13:00CselgáncsMatthias Casse-Attila Ungvari
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Sziget 2002 - szerdai menü

Vágólapra másolva!
Az idei Sziget kétségtelenül kevesebb sztárfellépővel dicsekedhet, mint az elmúlt néhány év óbudai fesztiváljai. Ez azonban egyáltalán nem lehet akadálya a jó bulinak és általános virgonckodásnak. Az [origo] válogat a programból.
Vágólapra másolva!

Sok irányból lehet belekötni a Sziget szervezőibe, az azonban egészen biztos, hogy a lehető legjobban választották ki a Nagyszínpad első előadóját. A néhány éve már a Zene Ünnepe alkalmából a Mechwart-ligetben is hatalmas bulit rendezni képes Sergent Garcia valószínűleg 16.30-as kezdettel sem fog csődöt mondani a délutáni napsütésben. A kilencvenes évek közepén Marseille-ben alakult csapat nagyjából ott folytatta, ahol a Mano Negra annak idején abbahagyta. Az algériai raitól kezdve a punkon át a kubai salsáig minden stílust erőszeretettel művelnek, ráadásul a csapat vegyes etnikai összetételének köszönhetően a legtöbben egészen otthonosan is mozognak.

Az első napot a fiatal magyar elektronikus tánczenei és nem-tánczenei előadóknak szenteli a Wan2 színpad. A mezőnyből kétségkívül kiemelkedik a 19 órakor kezdő, Yonderboi-billentyűs Zságer Balázs saját formációja, a Žagar Project. A mester árnyékából kilépő tanítvány szerepe egyáltalán nem bizonyult túl nagy tehernek Zságer számára - akik hallották a mai napig hivatalosan meg nem jelent bemutatkozó EP-jét, állítják, azt Yonderboinak is illene figyelmesen végighallgatnia.

Az idei Sziget sajnos csak két olyan külföldi sztáregyüttest tudott Budapestre csábítani, amely a világ bármely fesztiválján főműsoridőben léphetne fel. Egyikük a szombaton koncertező Pulp, a másik pedig az első nap legnagyobb attrakcióját jelentő The Cure. Ugyan a boglyahajú Robert Smith vezette csapat is már több mint tíz éve állt pályája csúcsán, akkori dalaikon gyakorlatilag nem fogott az idő. A Boys Don't Cry, a Lovecats vagy a Just Like Heaven ma is zseniális popdalok, és Robert Smith karizmája sem halványult a mai napig. Annak ellenére, hogy Smith az utóbbi tíz évben számtalanszor bejelentette a Cure feloszlatását, 1989-es Kisstadion-koncertjük után szerdán 21.30-kor ismét Magyarországon játszanak.

Kevesen tudják, hogy hazánk valódi breaktánc-nagyhatalom. Akik ezzel nincsenek tisztában, azok 22.30-kor a Zanzibár sátrában pótolhatnak, itt ugyanis a külföldi ászok mellett a szakma magyar tanárai is bemutatják, hogyan kell fejen pörgés segítségével megfésülködni.

A Sziget legszebb pillanatai hagyományosan egészen meglepő helyeken bírnak manifesztálódni, ezért melegen ajánlhatjuk szerdán éjfélkor a Táncdalfesztiválban fellépő dr. Jukka Ammondt koncertjét. A finn egyetemi tanár a Sziget talán egyetlen fellépője, akit már maga a pápa is kitüntetett, és egyáltalán nem szépséghiba, hogy Ammondt az elismerést Elvis Presley dalainak latinra fordításáért kapta. A műsorfüzet szerint Budapestre azonban legújabb produkciójának bemutatása céljából látogat, amelynek keretében Elvis dalait egy másik klasszikus nyelven, sumérul adja elő. Frenetikus lesz, különösen ha a prof. ezúttal is ágyékkötő-saru öltözékben énekli a Jailhouse Rock mezopotámiai verzióját.

Az első évek rock-központúságával szemben ma már a sziget éjszakái egyértelműen a lemezlovasoknak kínálnak inkább munkalehetőséget. Az első hajnalon előreláthatóan a legjobb buli a tavaly már hatalmas sikerrel debütált Cinetrip labirintusban lesz, ahol kombinált dancehall/hiphop partit tartanak. A magyar szakemberek mellett jelen lesz a német Love Tank Sound System is, amely a jamaikai dancehall-stílus egyik legjobb nem-karibi művelőjének számít.

Jó szórakozást!

Nem hiányzik otthonról?
Minden a Cure-tól
Sergent Garcia - Sin Fronteras

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!