Elkészült az Elvisről szóló musical

Vágólapra másolva!
A musicalt Elvis Presley 1957-ben készült Jailhouse Rock című filmje ihlette, de egy egész korszakot, a rock and roll születésének időszakát hivatott bemutatni.
Vágólapra másolva!

Musical készül Elvis Presley 1957-ben készült Jailhouse Rock című filmjéből. A londoni West Enden még az idén bemutatásra kerülő darab a legendás amerikai énekes életén alapul, de alkotóinak szándéka szerint azon túlmutatva egy egész korszakot, a rock and roll születésének időszakát mutatja be.

Az Alan Janes által írt alkotás Vinnie-ről, egy fiatal zenészről szól, akinek énekesi karrierjét egy korrupciós botrány töri ketté. Börtönbe kerül, ahol természetesen ráébred: aprópénzre váltotta a tehetségét, nem az igazán fontos dolgokra összpontosított. Megcsömörlik a pénztől, a sikertől, egész eddigi életétől, hogy végül felfedezhesse a gospelben és az R&B-ben rejlő szépséget és harmóniát.

Rob Bettinson rendező szerint, akinek Buddy című darabját majd 14 éven át játszották a színházak, "a musical az Elvis Presley főszereplésével készült film alapján készült ugyan, története mégis sokkal összetettebb és sokrétűbb az eredeti alkotásénál. A rock and roll születéséről szól, az '50-es évek legmeghatározóbb dalaival fűszerezve. Ezáltal nyújthat sajátos, egyedi élményt az előadás - mindattól függetlenül, hogy a nézők látták-e a filmet vagy sem. A mondanivaló ugyanis ennél sokkal általánosabb. Valami, amellyel bárki, korra és nemre való tekintet nélkül azonosulni tud szerte a világon."

Az ötlet természetesen nem előzmény nélküli. A Jailhouse Rock mintájára született meg annak idején a Mamma Mia! című darab a svéd Abba zenekarról, vagy a We Will Rock You, amely a Queen zenekar történetén keresztül kíván bemutatni egy korszakot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!