ZZ Top-koncert a PeCsában

Vágólapra másolva!
Az amerikai ZZ Top együttes július 23-án este ad koncertet a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán. Az együttes repertoárján az idén áprilisban kiadott Mescalero című albumuk dalai mellett régi slágereik is szerepelnek majd.
Vágólapra másolva!

Az amerikai ZZ Top együttes Drinkers and Hell Raisers Tour elnevezésű koncertsorozata keretében, eredeti felállásban ad koncertet július 23-án, szerda este 8 órakor Budapesten, a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.

Az 1969-ben alakult, Frank Beard dobos, a bluesgitáros-énekes Billy F. Gibbons, valamint Dusty Hill basszusgitáros alkotta trió pályafutása során elsősorban koncertjeivel vált népszerűvé főleg Amerikában, de Európában is.

A formáció a blues, a boogie, a rock and roll és a rock stílusjegyeinek ötvözése révén alakította ki egyéni stílusát. Zenéjük meghatározó momentuma a többszólamú vokál, amelyet a humoros szöveg, valamint a zenekar tagjainak hangszeres játéka tesz még élvezetesebbé. Az együttes több mint 30 éves fennállása során összesen mintegy húsz albumot jelentetett meg. Közülük több is a rangosabb zenei listák első 10 helyezettje között szerepelt, néhányuk pedig, mint például a Stages, a Doubleback és a My Head's In Mississippi - a lista élére is felkerült.

Az együttes idén áprilisban jelentette meg Mescalero című lemezét, amelyen tizenhat, stílusában nagyon különböző dal található. Szinte minden zenei irányzat, a blues-rock, a metál, a boogie, a country, a techno és a rap is befolyásolta az album zenei világát.

A koncert repertoárján az új lemez dalai mellett természetesen a ZZ Top régebbi slágerei is szerepelnek. Az együttes négy éve nem jelentkezett új albummal. Utolsó, fennállásuk harmincadik évfordulójára készült lemezük 1999-ben jelent meg XXX címmel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!