Kaotikus viszonyok - elmarad a Powerfest

Vágólapra másolva!
A rendezők magyar partnere egyelőre nem kíván információkat adni a rendezvény késői lefújásának közvetlen okairól, az azonban világosan látszik, hogy a Powerfestet kiagyaló amerikai csapat már eredetileg sem készült tiszta lapokkal játszani. A koncertek és a gyorsulási versenyek elmaradnak, az elővételben elkelt jegyek árát visszatérítik.
Vágólapra másolva!

Elmarad az eredetileg augusztus első hétvégéjére tervezett Powerfest, melyen a sokszor módosított tervek és program szerint TATU és Dannii Minogue is koncertezett volna, de fellépőként olyan nevek is szóba kerültek, mint a popmetál nagy csapata, a Twisted Sisters, vagy az ex-Moetly Crue-dobos és Pamela-férj Tommy Lee. A koncerteknek egy, a tököli repülőtéren megrendezett hatalmas gyorsulási versenysorozat adott volna apropót.

Megkeresésünkre Scrob Andrea, a fesztivált szervező Powerfest magyar partnere, az Eventus & S Kft. képviselője elmondta, hogy eredetileg évről évre visszatérő eseménynek szánták a fesztivált, ám "technikai okok" miatt már idén sem kerülhetett sor a sebesség és a zene ünnepeként definiált rendezvényre. Elárulta azt is: harminc napon belül minden jegyet a váltás helyszínén visszavásárolnak. Minden további kérdéssel a céget jogilag képviselő Magyar Györgyhöz irányított, aki szerint a szervezők és a magyar fél között a pénzek folyósítása kapcsán fellépő vitás kérdések következtében "viszály keletkezett", s csak ezek után került sor a szerződésrendszer felülvizsgálatára.

Ez utóbbit a jogász "teljességgel kaotikusnak" nevezte, számos papír jelen pillanatban is aláíratlan, vagy még össze sem állt. Ami azonban ennél is aggasztóbb a magyar fél számára, hogy a nemzetközi fesztiválsorozat kiagyalói - a Powerfest a tervek szerint Görögországban, Ausztriában, Németországban és Olaszországban is dübörgött volna - egy olyan cégen keresztül bonyolították le a szerződéseket, melyhez látszólag semmi közük nincs. Azaz létrehozott egy - egyelőre bejegyzés alatt álló - kft.-t, mely aláírt, így a jogokat és kötelezettségeket továbbra is birtokolja, ehhez azonban az amerikai partner, aki a tárgyalásokat folytatta, hivatalosan semmilyen mértékben sem kötődik. Hogy ezzel milyen célja volt, egyelőre ismeretlen, a továbbiak feltehetőleg a bíróságon dőlnek el. Scrob Andrea elmondta, az amerikai félen múlik, hogy a szerződött sztárokat végül fellépteti-e valamilyen formában, mindenesetre kétli, hogy lenne a hétvégén TATU-koncert Tökölön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!