Pénzéhséggel vádolják a Kisst

Vágólapra másolva!
Tovább búcsúzkodik az amerikai Kiss együttes az Aerosmithszel közös, nagy sikerű turnéja után. A festett arcú zenekartagok, akik 2003-as fellépéseikkel több mint ötvenmillió dollárt kerestek, úgy döntöttek, a Poison társaságában is elköszönnek rajongóiktól. A Kiss kirúgott dobosa szerint volt társait csak a pénz érdekli.
Vágólapra másolva!

A Kiss új észak-amerikai turnéja - amelyre, sajtóhírek szerint, a 80-as években befutott Poison glam rock zenekarral indulnak - 2004. június 10-én kezdődik a texasi San Antonióban, és augusztus 4-én a georgiai Atlantában zárul. Előtte azonban, még májusban, a Kiss Ausztráliába és Japánba is elutazik, hogy néhány koncertet adjon a tengerentúlon.

Forrás: MTI
Simmons és Stanley, a Kiss éltetői

Az együttesben idén sem lesz ott az eredeti dobos, Peter Criss, akit Eric Singer pótol majd és az új felállás tagja Tommy Thayer gitáros is. Sajtóértesülések szerint Peter Criss távollétének oka, hogy ellentétbe került a zenekar basszusgitárosával, Gene Simmonsszal, aki azt állítja, az ütős túlzottan vonzódik a kábítószerekhez és az alkoholhoz. "Az eredeti bandának vége, Gene és Paul Stanley az egészet csak a pénzért csinálja, s ez nagyon szomorú. A rajongók ennek ellenére követik őket, mert nekik valódi Kiss-szívük van." - vágott vissza a dobos. A kirúgott zenész azonban azt is elmondta, ennek ellenére büszke rá, hogy egykor ő is tagja volt a legendás zenekarnak, amely több mint 3500 koncertet adott, 78 millió néző előtt. A zenekar legnagyobb fellépései közé tartozik a Super Bowl 33. gálája 1999-ben, ahol 880 millióan látták fellépésüket a tévében, és szerepeltek a 2002-es téli olimpia záróünnepségén is.

A több évtizedes sikersorozat nyárra tervezett folytatása után - szintén sajtóinformációk szerint - a Kiss új stúdióalbumot is rögzíteni akar. Az őszi lemez lenne az első az 1997-es Psycho Circus LP óta, ezen kívül Simmons szólólemeze is hamarosan piacra kerül A..hole címmel május 18-án. Az első kislemez a Prodigy Firestarter című dalának a feldolgozása, amelyben közreműködik Dave Navarro, a Jane's Addiction gitárosa is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!