A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Vádat emeltek Jackson ellen gyerekmolesztálás miatt

Vágólapra másolva!
Vádat emelt Michael Jackson ellen egy gyermek többrendbeli szexuális zaklatása miatt egy kaliforniai esküdtszék. A vádesküdtszék úgy látta, összegyűltek a bizonyítékok annak feltételezéséhez, hogy a popsztár valóban elkövette a bűncselekményeket.
Vágólapra másolva!

Amerikai televíziók jelentése szerint egy Santa Barbara-i vádesküdtszék arra a következtetésre jutott szerdán, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre annak feltételezéséhez, hogy a Michael Jackson valóban elkövette a bűncselekményeket és meginduljon ellene a bírósági eljárás. A testület határozatának részletei egyelőre nem ismertek. A vádesküdtszék majdnem két héten át ülésezett zárt ajtók mögött és megvizsgálta az ügyészség által emelt vádakat, valamint meghallgatta a vádlott képviselőjét is.

Az esküdtszék döntése után az énekesnek újból meg kell jelennie a Santa Barbara-i bíróságon, hogy tudassák vele a vádemelés tényét, és nyilatkoznia kell, hogy bűnösnek vallja-e magát a terhére rótt cselekményekben. A 45 éves popsztár eddig minden vádat visszautasított és rágalomhadjárat áldozatának mondta magát.

Michael Jacksont 2003. november 20-án vették őrizetbe, ám nem sokkal később szabadlábra helyezték 3 millió dollár óvadék ellenében. A popsztárt azzal gyanúsítják, hogy 2003 februárjában és márciusában 7 alkalommal szexuálisan zaklatott egy 14 éves fiút, és két alkalommal állítólag még alkohollal is leitatta őt, hogy így tegye engedelmessé. E bűncselekményekért akár 20 év szabadságvesztésre is ítélhetik Michael Jacksont.

A Los Angeles-i rendőrség április 14-én indított ismételten nyomozást az énekes ellen pedofília miatt egy újabb feljelentés alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!