A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Pink Floyd újraépíti a Falat

Vágólapra másolva!
Végre előkerült a Lost Documentary néven (nem) ismert anyag, mely két évtizeddel ezelőtt tűnt el. A 25 perces film 1980-ban készült, a The Wall turnéja során - írja a dotmusic.
Vágólapra másolva!

A húsz éve elveszettnek hitt dokumentumfilm a napokban került elő, Howard Lamden filmes találta meg, személyes archívumában. Az anyag az 1980-as The Wall koncertsorozat alkalmával készült és immár DVD-re is átmásolták, mielőtt újfent elkallódna. A rajongók már letettek róla, hogy láthassák - sokan eleve kételkedtek ennek létezésében.

A közel két és fél évtizeddel ezelőtt felvett anyag a Pink Floydot a zenekar egyik fordulópontján mutatja be, a szétesés előtt. Ez volt Roger Waters utolsó turnéja az együttessel, mielőtt igencsak megromlott volna a viszonya Dave Gilmourral, a nyolcvanas évek közepén. A rendező a film egy részét felette az internetre, ez a www.thelostdoc.com címen érhető el, ugyanitt lehet rendelni a DVD-ből.

"A Pink Floyd fontos része a rock'n'roll történetének, a film pedig egy darabja a Pink Floyd történetének. Ezt mindenkinek látnia kell" - mondta Lamden, aki visszautasította kábeltévék jelentkezését, nem adta el az anyagot a próbálkozó csatornáknak.

Az 1979-es, zseniális The Wall című album világszerte 23 millió példányban fogyott, Bob Geldof szereplésével pedig sokkoló, felejthetetlen film készült a zenéhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!