Amerikai rockerek foglalták el Prágát

Vágólapra másolva!
Az amerikai Limp Bizkit zenekar frontembere, Fred Durst, Wes Borland gitárossal és Ross Robinson producerrel közösen nemrég kibérelt egy régi lakást a prágai Károly híd közelében, hogy a csapat új albumának vokálrészeit itt rögzítse.
Vágólapra másolva!

A munka mellett - televízió és rádió híján - idejük nagy részét azzal töltötték, hogy a város régi utcáin lófráltak, a sikátorok macskaköves utcáit rótták. Fred Durst a Limp Bizkit honlapján publikált levelében ír a cseh emberek kedvességéről is, és megemlíti, hogy itt még a koldusok is másképp kéregetnek, mint a tengerentúlon. Arról is beszámolt, hogy a könyörtelen hideg ellen némi abszint bevitelével védekeznek.

A város hangulata óriási hatással van az új lemezen hallható muzsikára és a szövegekre is. Az eddig kiszivárgott hírek szerint sötét és nagyon kemény zenei anyag van születőben, amelyen ismét hallani lehet majd Wes Borland, az augusztusban visszatért gitáros játékát, aminek a hiányát bizony nagyon megérezte a banda, a rajongókról nem is szólva.

"Voltam Prágában, sőt, még mindig itt vagyok, hogy a vokálokat felvegyük az új lemezre. A világ számtalan csodával vár minket. A cseh társadalom nagyon érdekes, én élvezem az ittlétet. A lemez számai már most is elég sötétek, de ha ezt összevegyítjük Prágával, akkor valami egészen rémisztő jön létre" - nyilatkozta az énekes, Fred. A banda tagjai a prágai napok során nem néztek tévét, nem hallgattak rádiót, de hosszú órákat bolyongtak a prágai utcákon, a dermesztő hidegben.

"Létrehoztunk egy szörnyet, amit már nem tudunk sokáig féken tartani" - magyarázta Fred Durst az új lemezre utalva. Az együttes - ahogy ezt megszokhattuk stúdiófelvételek vége felé járó bandák esetében - úgy véli, hogy az új lemezük lesz minden idők legjobb Limp Bizkit-albuma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!