A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nyugati rocksztár lépett fel Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Karacsiban, Pakisztán legnagyobb városában lépett fel Bryan Adams, aki évtizedek óta az első nyugati rocksztár az ázsiai országban. A kanadai énekes a tavaly októberi földrengés áldozatainak javára rendezett koncert sztárvendége volt.
Vágólapra másolva!

Abban semmi különleges nincs, ha Bryan Adams tízezer néző előtt énekli a Summer Of 69-t. Úgy viszont már annál inkább, ha mindezt Pakisztánban teszi, amely a nyugati országok állampolgárai számára nem javasolt úti célnak számít már régóta.

A reszelős hangú énekes egy jótékony célú fellépést vállalt el. A koncert bevételét ugyanis a tavaly október 9-i földrengésben elpusztult iskolák újjáépítésére használják majd fel. A katasztrófában mintegy 73 ezren vesztették életüket, és az áldozatok tekintélyes része gyermek volt, akik iskolájuk romjai alatt lelték halálukat. A földrengés hárommillió ember otthonát pusztította el.

"Több szempontból is fantasztikus dolog számomra, hogy Pakisztánba jöttem" - mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Bryan Adams. "Mi vagyunk az első nagy nyugati sztárok, akik ilyen nagy koncertet adunk itt. Remélhetőleg tudtunk segíteni abban, hogy sok pénz gyűljön össze, amiből újjáépíthetők az összedőlt iskolák."

Adams egyébként találkozott Pervez Musarraf pakisztáni elnökkel és Saukat Aziz miniszterelnökkel is Iszlámábádban, a fővárosban, és azt is elmondta, hogy nem voltak félelmei a látogatással kapcsolatban. Az országban nagy számban jelenlevő keményvonalas, nyugatellenes iszlámista csoportok ugyanis a rockzenét kiemelten összeférhetetlennek érzik az iszlám értékekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!