Álmában halt meg a sikertelen dalszerző

Vágólapra másolva!
48 éves korában, álmában halt meg Grant McLennan, az ausztrál The Go-Betweens nevű zenekar énekes-dalszerzője. A zenekar világszerte nagy kritikai megbecsülésnek örvendett, de a közönségsiker sokáig elkerülte.
Vágólapra másolva!

Grant McLennan és Robert Forster a hetvenes évek végén alapította meg a Go-Betweens nevű zenekart Brisbane-ben, majd Londonba költözve jelentették meg szomorkás, folkos hatású poplemezeiket független kiadóknál a nyolcvanas években, melyek azonban nem hozták meg a várt eladási sikereket, noha a nemzetközi rocksajtó már akkor generációjuk legjobb dalszerzői közé sorolta az ausztrál kettőst, és a Sixteen Lovers Lane című 1988-as albumot azóta is a korszak legkiválóbb alkotásai között emlegetik.

Utóbbi lemez és egy, az REM-mel közös turné után a zenekar feloszlott, és a tagok visszaköltöztek Ausztráliába, ahol McLennan és Forster is szólókarrierbe kezdett. A számos mai zenekarra hatást gyakorló Go-Betweens 2000-ben újjáalakult, és azóta három lemezt is megjelentettek, melyek közül a tavalyi Oceans Apart meglepően sikeres volt világszerte, így például mind a német, mind pedig az osztrák lemezlistára felkerült, és a Finding You című szám Ausztriában a Top 20-ba is bejutott.

McLennant tehát végül utolérte a megérdemelt siker, de élvezni már nem maradt sok ideje. Halálának okairól egyelőre nem érkezett jelentés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!