A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Madonna elindult, és rekordot dönthet

Vágólapra másolva!
Madonna május 21-én kezdte meg világkörüli turnéját Los Angelesben, és szeptemberig gyakorlatilag bejárja fél Amerikát és Európát - sőt, úgy néz ki, hogy utána még Japánba is ellátogat. Lássuk, milyen volt a kezdet.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i koncert, mondhatni, nem kezdődött túl jól, sőt, arról is pletykáltak, hogy esetleg elmarad: szakszervezetük felhívására ugyanis az ottani színpadi munkások épp aznap tartottak sztrájkot. Arról nem szól a fáma, hogy végül egy-két sztrájktörővel, vagy pedig saját emberekkel sikerült megvalósítani a nem kevés munkát igénylő színpadképet, mindenesetre a koncert, az összes show-elemmel együtt lezajlott.

Madonna, illetve a szervezők előzetesen intim, a legutóbbi, Confessions on a Dancefloor című album hangulatához illő koncertet ígértek. Ehhez képest hatalmas energia és a fénykor diszkólázának visszahozása jellemezte a popdíva előadását. Madonna a show alatt hétszer váltott ruhát, melyek között természetesen feltűnt a jól ismert dominaruha is.

A koncert csúcspontja kétségkívül az volt, amikor az énekesnő egy tüköralapú keresztre feszítve adta elő Live to Tell című számát, de a show-t színesítette még többek között egy óriási diszkógömb és egy falra vetített videómontázs is. Ez utóbbinak társadalmi-politikai üzenete volt a nézők felé, a klip rendezője ugyanis a harmadik világ nyomorát bemutató diák mellé vágta be a világ vezetői politikusainak - George W. Bushnak, Tony Blairnek és másoknak - a képét.

A megkérdezett rajongóknak egytől egyig tetszett a koncert, főként a negyvenhét éves énekesnő fiatalosságát, energikusságát csodálták. Egyetlen kínos eleme volt csupán az előadásnak: az elmaradt ráadás. Madonna elköszönés nélkül vonult ki a színpadról, és aztán a nézők tapsvihara és állandó füttyögése ellenére sem tért vissza. Így elmaradtak a régi nagy slágerek is, például a Material Girl vagy a Like a Prayer.

Pedig a rajongók igazán megérdemelték volna a ráadást, már csak a hihetetlenül magas jegyárak miatt is: a legdrágább beugró háromszázhetvenöt dollárba került, ami hetvenezer forintnál is magasabb összegnek felel meg. A stadionban ennek ellenére teltház volt - az eseménynek egyébként a Los Angeles Lakers otthonaként elhíresült Forum adott otthont.

Amennyiben a szervezők jól számoltak, az énekesnő a turné során átlépheti akár a kétszázmilliós bevételi küszöböt is, amivel a legjobban keresett női zenésszé lépne elő. Madonna honlapja szerint ugyanis - egy-két kivételtől eltekintve - már az összes helyszínen elkeltek a jegyek. Ha magunk még nem fizettük ki a belépőt, Európában a kontinenskezdő cardiffi koncert mellett már csak Rómában és Amszterdamban van esélyünk arra, hogy lássuk a show-t.

Nincs okuk szomorkodni azoknak sem, akik nem tudnak ott lenni Madonna valamelyik koncertjén: a tervek szerint június 19-én jelenik meg ugyanis az I'm Going to Tell You a Secret című kombinált kiadvány, CD + DVD formátumban. A CD a 2004-es nagysikerű turné anyagát tartalmazza, a DVD-n pedig egy bő kétórás dokumentumfilmet láthatunk majd az énekesnőről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!