A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lemezzel és turnéval készül az őszre a Cure

Vágólapra másolva!
Már egy új lemezkiadó gondozásában kerül a tervek szerint a boltokba ősszel a Cure vadonatúj stúdióalbuma. Robert Smith és társai a visszatérő anyag megjelenésével párhuzamosan turnéra is indulnak, első körben az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Három év után újra stúdiólemezzel jelentkezik a Cure. A még cím nélküli korong a tervek szerint az őszi hónapokban lát napvilágot.

Ezzel egy időben pedig a zenekar nagyszabású koncertturnéra indul, melynek első állomásait már hivatalossá tették a napokban. A szeptember-októberi koncertdátumok még csak az amerikai kontinenst érintik, de valószínű a folytatás immár az európai koncerthelyszíneken is. Az új album dalai 2006 óta íródnak, a megjelenéséről is jó pár nyilatkozat is látott ez idáig napvilágot, de az őszi boltokba kerülés mostanra már biztosnak tűnik.

A Cure legutóbb albumot 2004-ben adott ki: a zenekar nevét viselő tizenkettedik korong a Billboard lista 7. helyét szerezte meg. 2005-ben egy változás volt a hír a csapaton háza tájáról: májusban Roger O'Donnell és Perry Bamonte döntött a kiválás mellett. A három zenész Robert Smith, Simon Gallup és Jason Cooper egy ideig trióban koncertezgetett, majd végül az 1993-ban egyszer már kiszállt Porl Thompson gitáros tért vissza régi bandájába és már vele folytatódtak a koncertek.

A 2005-ös európai turné anyagáról aztán DVD formájában is napvilágot látott The Cure: Festival 2005 címmel, és ezen a magyarországi SZIN-en adott koncertjük egy-egy jól sikerült pillanata is feltűnik. Azóta gőzerővel folyik az új stúdióalbum felvétele, mely, ha minden jól megy, idén őszre elnyerheti végleges formáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!