Stinget tartják a legrosszabb szövegírónak

Vágólapra másolva!
Egy amerikai zenei magazin most megjelent listája szerint Sting írja a leggyengébb dalszövegeket. A kíméletlen iróniájáról ismert Blender magazin más világhírességekre sem volt tekintettel.
Vágólapra másolva!

A Blender magazin összeállította minden idők legrosszabb dalszövegíróinak listáját, amit elég meglepő módon az egykori tanár, Sting vezet.

A magazin novemberi számából az derül ki, hogy a Blender szerint a Police frontembere nagyon is tudatosan próbál szövegeket írni, amit sokan dagályosnak tartanak, és a többségnek a spirituális témái sem szimpatikusak. Sőt, a Blender szerint Sting jó pár szövegátemeléssel is megvádolható, szerintük ugyanis a Don't Stand So Close to Me című Police-számban Vladimir Nabokov orosz írótól vett át sorokat, de sok átfedés van szerintük Chaucer, Szent Ágoston és Shakespeare munkáival is, ami persze nem meglepő az egykori angoltanártól, aki valószínűleg sokat olvasta a fent említett írókat. Az, hogy ezek a vádak Stinget mennyire zavarják, sajtószóvivője nem tudta megválaszolni, mivel jelenleg is turnézik a Police-szal, épp Belgiumban koncertezik a nemrég összeállt banda.

A listán a második helyet a Rush dobosa, Neil Peart szerezte meg, a Creed frontembere, Scott Stapp lett a 3., az Oasis gitárosa, Noel Gallagher pedig a 4. helyen végzett a nem túl pozitív kicsengésű listán. Noel Gallagher például azért került az élbolyba, mert szerintük a szövegíró képtelen egy metaforát egyetlen sorban kibontani, de a Led Zeppelin énekese, Robert Plant sem maradt le a listáról, ő pedig a Ramble On szövege miatt, melyben a Tolkien-féle fantasy világa idéződött meg, sőt, többször utal a dalban Gollumra és Mordorra is, mindezt igen gyerekesnek tartják. Nem maradt ki Paul McCartney sem, aki a Stevie Wonderrel elkövetett duettdalának szövegével, a Ebony and Ivory-val csípte el a 38. legrosszabb dalszövegírónak járó helyet.

A Blender magazin egyébként gyakran jelentkezik hasonló jellegű "worst of" listákkal, és több kritika is érte már a sokak szerint durva vagy legalábbis túlzottan vitriolos újságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről