Ősszel tárgyalják újra Phil Spector gyilkossági ügyét

Vágólapra másolva!
Őszre csúszik a legendás producer és dalszerző, Phil Spector gyilkossági ügyének újabb tárgyalása, mivel eddigi ügyvédje két másik ügyben is dolgozik, újonnan fogadott ügyvédjének pedig időbe telik felkészülni az eset anyagaiból. Így tovább halasztódik a végleges döntés ideje az egyébként is sok kérdést felvető ügyben.
Vágólapra másolva!

Phil Spector bírósági ügye tovább halasztódik.

A gyilkosság ügyében zajló eljárásban a vád és a védelem is egy teljesen új eljárást kezdeményezett, egy újabb tárgyalássorozattal, ami épp most azért csúszhat, mert Spector új ügyvédet fogadott, akinek nem kevés időre lesz szüksége az ügy áttanulmányozására, míg az eddigi védő, Christopher Plourd más kötelezettsége miatt sem tud jövő szeptembernél hamarabb a bíróság elé állni védence képviseletében.

Az újonnan felbérelt ügyvéd, Doron Weinberg elmondása szerint legalább öt hónapra van szüksége, hogy a közel 10 ezer oldalas bírósági aktahalmazt át tudja olvasni és kellően felkészüljön. Ahogy az [origo] is korábban beszámolt róla, szeptemberben az eset újratárgyalásáról döntött a bíróság, miután 12 napos gondolkodási idő után sem tudtak határozott döntést hozni. Az ügyet tovább bonyolította, hogy a védelem szerint az addigi bizonyítékok tükrében úgy tűnt, hogy azt a fegyvert, ami a halált okozta, az áldozat saját maga működtette. Ami most nagyban Phil Spector malmára hajthatja a vizet, aki végig tagadta, hogy Lana Clarkson színésznő életét ő oltotta volna ki Los Angeles-i házában.

Az előkerült bizonyítékok miatt javasolta az ügyészség, hogy egy teljesen új eljárást indítsanak el az ügyben, ami a jelek szerint nagyban csúszni fog. Larry Field bíró március 7-re már egy meghallgatást javasolt, de az is tudható, hogy május 22-ig nem fog döntés születni arról, hogy mikorra várható a megismételt bírósági tárgyalás. Spector jogi képviselői közül többen távoztak az elmúlt hónapokban, egyedül Plourd maradt meg a régi csapatból, így nem csoda, hogy újabb hónapokba kerülhet, míg egy felkészült képviselet áll ki Spector mellett.

Amennyiben bűnösnek találnák a zenei szakembert, legkevesebb 15 évi börtönre számíthat, de akár életfogytig tartó bezárásra is ítélhetik.

Phil Spector producer és sztárcsináló a hatvanas években többek között a Crystals, a Ronettes, a Righteous Brothers, a Beatles, később John Lennon, Tina Turner és mások lemezeinek volt a producere, dalokat írt és ő maga is zenélt. Ő fejlesztette ki a Wall of Sound technikát, amely visszhangosítással és más effektekkel gazdagította a felvételeket. A nem előadói kategóriában az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről