Közös bélyeget adott ki a magyar és az iráni posta

Vágólapra másolva!
November 10-től kapható a magyar és az iráni posta közös bélyege. A bélyegekkel a két ország kulturális kapcsolatai előtt tiszteleg a Magyar Posta, a tervező Baticz Barnabás grafikusművész, az iráni bélyegek megjelenése december 31-én várható.
Vágólapra másolva!

Az iráni és a magyar posta a november 10-től kapható közös bélyegek megjelentetésével a két ország kulturális kapcsolatai előtt tiszteleg. A Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült bélyegeken iráni Yazdi Termeh motívumok, valamint jász hímzésmotívumok láthatók - írta közleményében a Magyar Posta. A bélyegeket 80 és 240 forintos címletekben lehet kapni Magyarországon, a magyar kiadással azonos tervek alapján készült bélyegek megjelenése Iránban december 31-én várható.

Mindkét bélyegkép alnyomatát az országok hasonló nemzeti színei alkotják, a feliratok pedig perzsa illetve magyar nyelven is olvashatók. A sorozathoz tartozó alkalmi borítékot a jászberényi Jász Múzeum gyűjteményéből származó jász-hímzés (tulipános rozmaring saskörmökkel) díszíti. Az alkalmi bélyegzőn a bélyegsor magyar és iráni motívumainak grafikai ötvözete stilizáltan jelenik meg.

Forrás: Magyar Posta

Az elmúlt években Japánnal, Romániával, Ausztriával, az Unióhoz újonnan csatlakozó európai országokkal (Ciprus, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia, Szlovénia), Kínával, Horvátországgal, Törökországgal adtunk ki közösen bélyegeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!