Koreai keresztények imádkoztak Lady Gaga koncertje ellen

Lady Gaga
Vágólapra másolva!
Szöulban dél-korai protestánsok tiltakoztak a szerintük egészségtelen szexuális kultúrát népszerűsítő énekesnő fellépése ellen.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este mintegy háromszáz koreai protestáns gyűlt össze Szöulban, hogy együtt imádkozzanak Lady Gaga pénteki koncertjének lemondásáért. Azt vetették az énekesnő szemére, hogy a homoszexualitást és a pornográfiát propagálja. A tiltakozók transzparensei szerint Lady Gaga "obszcén szövegeivel és koncertjeivel" az "egészségtelen szexuális kultúrát" népszerűsíti. A transzparenseket végül a városvezetés eltávolíttatta, viszont a koreai médiahatóság nyomására a koncertet látogatóinak minimum életkorát 12-ről 18 évre emelték.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Fülöp-szigetek után Dél-Koreában él Kelet-Ázsia legnagyobb keresztény közössége - 8,6 millió protestáns és 5,1 millió katolikus. Több mint tízmillió dél-koreai pedig buddhista. Lady Gaga Dél-Korea után Hongkongba, Japánba, Szingapúrba, Új-Zélandra és Ausztráliába utazik koncertjével. A tervek szerint idén összesen 110 koncertet ad. A szervezők hétfőn bemutatták az amerikai énekesnő négy, szokásához híven meglehetősen extravagáns, sokat mutató fellépő ruháját. A négy kosztümből három sokat láttat Lady Gagából, a negyedik pedig tetőtől talpig testszínű latexbe burkolja az énekesnő testét, kebleit és arcát egy-egy markánsabb háromszög fedi. Lady Gaga The Born This Way Ball elnevezésű turnéja pénteken kezdődik a dél-koreai főváros olimpiai stadionjában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről