Himnusz a férfiak fenekéhez

Luscious Jackson: #1 Bum videoklip
Vágólapra másolva!
A csupa nőből álló Luscious Jackson új dala, A #1 Bum megfordítja a megszokott szerepeket, és egy "férfi J Lo" fenekét dicsőíti válogatott szóvirágokkal.
Vágólapra másolva!

A kissé retrósra vett videóban egy férfi sétál a városban, és nők hada stíröli őt. A végén van egy poén is, de nem ez az érdekes a klipben, hanem hogy mennyivel furább ez így, mint fordítva - hiszen a nők fenekéért lelkesedő férfiak már régóta a videoklipművészet egyik nagy toposzának számítanak (lásd ezt az 1992-es klasszikust). Azért az túlzásnak tűnik, hogy a Luscious Jackson valami súlyos igazságot akarna bizonyítani a nők szexuális tárggyá tevéséről; ha már, akkor a pörgő, fogós dal és a kedves klip inkább arról szólhat, hogy tegyük csak szexuális tárggyá egymást nagy örömmel: nők férfiakat, férfiak nőket, férfiak férfiakat stb.

A Luscious Jackson 1991-ben alakult, a kilencvenes évek alternatív rockjában üde színfoltnak számítottak, bár a Beastie Boys kiadójánál, a Grand Royalnál megjelent lemezeik inkább csak mérsékelt sikert értek el, legalábbis az igazán jól futó "alternatív rockhoz" képest. Legnagyobb slágerük a Naked Eye volt. 2000-ben feloszlottak, 2011-ben pedig olyan csendben álltak össze, hogy az csak 2012-ben derült ki. Mostanra készült el az új album, 14 évvel az előző után. Magic Hour a címe, itt lehet végighallgatni. A klip rendezője David Franklin.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről