Lázad a Nickelback

Nickelback, Chad Kroeger,
Vágólapra másolva!
Két hete debütált a Nickelback legújabb nótája, az Edge of a Revolution. De a mindössze kéthetes dal a vancouveri banda bármelyik korábbi lemezén szerepelhetett volna, mivel semmit nem változtattak a jólbevált recepten (sőt). 
Vágólapra másolva!
A klip elején befűzik a “szófogadó" mozi helyett, a “lázadás" filmjét és a következő generációt szimbolizáló iskolások, a zenekarral együtt énekelve kelnek ki magukból és skandálják a koncertek közönség énekeltetésére komponált refrént. Az eddig is karakteres énekes Chad Kroeger némileg megújulva, borostásan igyekszik James Hetfieldként közölni velünk, hogy baj van a világgal.
Igazából nem egyértelmű, hogy szándékosan felvállalt ez a párhuzam, vagy pusztán “véletlen" a hasonlóság a Metallica - Sad But True és a Def Leppard klasszikus számával, így viszont kritikus szemmel nézve, könnyű fogást találni az amúgy is sokak által gyűlölt zenekaron. (mondjuk annak ellenére, hogy ők a "világ leggyűlöltebb" zenekara, a Nickelback koncertjén egyetlen percig nem unatkozott a közönség, míg az idei Arctic Monkeys koncert maga volt a dögunalom.)
Az Edge of a Revolution hatásvadász, a dal/a szöveg/a klip vitathatatlanul egy aktuális kérdésre világít rá, ismerős rocktémával és a bevált lázadó világképpel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről