A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Váratlanul lemondott az Opera fő-zeneigazgatója

Halász Péter FOTÓ ÁLTALÁNOS karmester Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET opera próba SZEMÉLY vezényel
Budapest, 2015. március 18. Halász Péter vezényel Richard Wagner A Rajna kincse című operájának próbáján az Operaházban 2015. március 17-én. Az operát M. Tóth Géza rendezésében március 21-én mutatják be. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Lemondott a Magyar Állami Operaház fő-zeneigazgatója. Halász Péter 2013 óta volt előbb megbízott, majd kinevezett fő-zeneigazgató. Ókovács Szilveszter szerint személyes okok állnak a háttérben.
Vágólapra másolva!

Halász Péter megerősítette a Népszabadság információját, de csak annyit fűzött hozzá, azokat a munkáit még megcsinálja, amelyekre leszerződött.

Még ő vezényli az Operaház következő premierjét, Wagner A walkürjét Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Népszabadság információi szerint szakmai okai voltak a lemondásának, többek között az,

hogy leváltották a zenekar igazgatóját, Simon Bélát anélkül, hogy ezt vele egyeztették volna.

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója elmondta: Halász Péter február 1-jén adta be felmondását, egy hónap a felmondási ideje. Felmondásának oka a főigazgató elmondása szerint személyes jellegű, így ezt nem akarta kommentálni.

Halász 2010 óta rendszeresen vezényelt az Operában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A fő-zeneigazgatónak két szerződése volt, ötéves karmesteri megbízatását megtartja, 2018-ig biztosan marad, a Wagner-tetralógia premierjeit is ő irányítja.

A Népszabadság úgy értesült: Halász Péter utódja Kocsár Balázs lesz, aki 1992 óta az Operaház állandó karmestere. Ókovács Szilveszter viszont több magyar karmestert is alkalmasnak tart erre a posztra, fel is terjesztette őket Balog Zoltán miniszternek, jelenleg az ő jóváhagyását várja – írja a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!