156 milliót ért a képregény borítója

tintin
Vágólapra másolva!
Körülbelül 156 millió forintot ért egy gyűjtőnek Hergé rajza. A képen a világhírű képregénysorozat főhősét, Tintin és kutyáját látható. A belga képregényíró rajzaiért a korábbi árveréseken is nagyon sokat fizettek a gyűjtők. 
Vágólapra másolva!

Ötszázötezer euróért (156 millió forintért) kelt el Hergé Tintint és kutyáját, Milut ábrázoló rajza az Artcurial aukciósház szombati árverésén Párizsban. Az aukción Hergé belga képregényíró rajzait, litográfiáit, ritka albumait kínálták a gyűjtőknek. A legdrágább darab ez, a félmillió eurós volt, amit Hergé a Petit Vingtieme című belga hetilap 1939. szeptember 19-i számának borítójára készített vízfestékkel és tussal. A képen

a világhírű képregénysorozat főhőse, Tintin és kutyája látható

egy komornyik kíséretében, a képzeletbeli Szildávia királyi palotájában. A félmilliós árverésről az aukciósház a Twitteren is beszámolt.

A rajz az Ottokár jogara című Tintin-történet része, amely 1938 és 1939 augusztusa között jelent meg a Le Vingtieme belga lap heti gyermekmellékletében. A Petit Vingtieme borítói a Tintin kalandjai legkeresettebb rajzai közé tartoznak, ebben a hetilapban indult a képregénysorozat,

itt alakult ki a belga rajzoló jellegzetes stílusa.

Tintin és Milu Forrás: thecartoonpictures.com

A szombati párizsi árverésen egy gyűjtő 381 ezer eurót fizetett egy másik Tintin-történet, A titokzatos csillag első két képsoráért, amely 1941-ben jelent meg a szintén belga Soir című újságban.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen sokat fizetnek egy Hergé-rajzért.

Az áprilisi Artcurial-árverésen 753 ezer euróért (226 millió forint) kelt el a Tintin Amerikában című képregény egy ritka illusztrációja. 2015-ben Hongkongban valaki több mint egymillió dollárért vett meg egy Tintint ábrázoló ritka, 1936-ban készült Hergé-rajzot. 2015 februárjában a Tintin kalandjai című képregénysorozat tizedik, A titokzatos csillag című füzetének eredeti címlapja 2,5 millió euróért (774 millió forintért) kelt el egy brüsszeli árverésen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!