Nagy álma megvalósításán dolgozott Balázs Fecó a halála előtt

Balázs Fecó, Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész
Budapest, 2016. március 24. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Balázs Ferenc „Fecó” Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész Budapesten 2016. március 24-én. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Balázs Fecó nehezen viselte a koronavírus-világjárvány okozta leállást, hiszen számára a zene és a közönség szeretete jelentett mindent. Éppen idén márciusban indult útjára a 30 állomásosra tervezett életműturnéja, amit két koncert után le kellett mondania. Fecó ettől lelki mélypontra került – írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

„Nagyon nehezen viseltem ezt a kényszerpihenőt. Bevallom, már depressziós lettem. Igyekeztem elfoglalni magam és nem sokat gondolkodni a kialakult helyzeten: megtanultam főzni, mosni, takarítani, kertészkedni, füvet nyírni. Mindenki azt kérdezte, ha ennyi időm van, miért nem írok dalokat, de képtelen voltam rá. Sajnos nem jött az ihlet, engem visszafelé húzott ez a vírushelyzet. Nem inspirált engem ez a négy-öt hónap" – mondta a Ripostnak az augusztusi Raktárkoncertje után a legenda.

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Balázs Fecó ezután szervezni kezdett egy hatalmas koncertet, amit a 70. születésnapjával egy időben szeretett volna megtartani az Arénában.

A Korál frontembere rengeteget dolgozott azért, hogy 2021 márciusában egy igazán grandiózus, a több mint 50 éves pályafutásához méltó koncerttel köszönhesse meg a közönség szeretetét. A legendás zenész terveiről DJ Dominique, vagyis Várkonyi Attila mesélt a Ripostnak, aki együtt dolgozott Fecóval a terv megvalósításán.

„Fecó a kórházba kerülése előtt már sokkal jobb hangulatban volt, hiszen hatalmas célt tűzött ki maga elé, amin szívvel-lélekkel dolgozott. A sok elmaradt koncert után végre látta a fényt az alagút végén. A kiadóval egyeztetve belevágtunk egy jövő márciusra tervezett Aréna-koncert szervezésébe, ami egybeesett volna a hetvenedik születésnapjával. Rengeteget beszélgettünk erről, engem kért fel, hogy legyek az esemény házigazdája. Folyamatosan tervezte a bulit. Már összeírta azoknak a zenészbarátoknak a névsorát, akiket feltétlenül szeretett volna meghívni, hogy álljanak vele egy színpadon a jeles napon, és már fejben össze is rakta a koncert zenei anyagát. Amikor saját lábán bement a kórházba, még beszéltem vele telefonon. Csak annyit mondott, hogy elkapta ezt a nyavalyát, de hamar túl lesz rajta és folytatjuk a munkát..." – mesélte elcsukó hangon Várkonyi Attila, aki képtelen felfogni, hogy elveszítette jó barátját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!